Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Line-Storm: niestety porażka na maksa, zarezerwowalem rower, przyszedłem na miejsce, rower jest ale nie da się wypożyczyć. Aplikacja pokazuje 40% baterii w trakcie rezerwacji. Dzwonię. Rower rozładowany, czeka na serwis. Trasa obc przez galerie na morenę znalazłem jeden rower, koło partyzantów. W końcu nim pojechałem.
  • Odpowiedz
  • 0
@Line-Storm: rowery są spoko, ale chciałbym zobaczyć kalkulacje, ma których oparli założenie, ze ten projekt się uda. To jest logistycznie bardzo ciężkie do udźwignięcia.
  • Odpowiedz
@kasa: Uda w sensie? Że będzie zarabiał i wyjdzie na plus?
Nie ma szans i wątpię, żeby było to w planach.

Jeden rower będzie kosztował budżet metropolii niecałe 2,5 PLN dziennie wliczając utrzymanie przez 5 lat i jego zakup.
  • Odpowiedz
  • 1
@Line-Storm: oczywiście ze nie ma to zarabiać, nie o to chodzi. Uda = opłacamy abonament i jeździmy jak w każdym mieście. Jak np w Warszawie. Jak są elektryki to trzeba policzyć. Mamy tyle rowerów, tyle stacji, jaki rozrzut, ile potrzeba baterii, ludzi i samochodów, żeby to działało.
  • Odpowiedz
@kasa: Całkiem sprawnie dali sobie radę dziś w nocy mimo większości rozładowanych rowerów. Z kolejnymi rowerami zwiększać obłożenie pracowników i nie powinno być problemu.

ps. masz może numer roweru który był rozładowany mimo rezerwacji?
  • Odpowiedz
  • 0
@Line-Storm: rozumiem problemy wieku dziecięcego, ale tez potrafię wyobrazić sobie logistykę. Wczoraj już po 17 nie było rowerów, wszystko rozładowane. Musza ogarnąć wymienianie baterii zza dnia, mocno zwiększyć flotę (w sumie całość miała być już 1 marca). Mocno kibicuję, ale z chęcią bym się dowiedział, na jakich obliczeniach podjęto tak brawurową decyZje, żeby wszystkie rowery były elektryczne.
  • Odpowiedz