Aktywne Wpisy

snorli12 +3
Załóżmy, że chce zaoszczędzić i nie zmieniać opon na letnie czego mogę się spodziewać jak w czerwcu, lipcu, wrześniu będzie 30+ stopni? #pytanie #pytaniedoeksperta #samochody #mechanikasamochodowa #polskiedrogi
źródło: temp_file4531146067996222059
Pobierz
unicorn_ +13
Totalnie zgłupiałam.. mam NVDA kupione z celem przyszłorocznej wycieczki do NY, ale teraz tak spada, ze zaczęłam wątpić czy nie robię sobie krzywdy trzymając. Sprzedać ? Jestem w dół 33%
#gielda
#gielda

#antynatalizm #ekologia
@Nagor: Antynatalizm jest przeciwieństwem egoizmu. Egoistyczne bardzo często bywają za to zachowania niszczące ekologię.
@Leniek ile pozyjemy? Z 50 lat jak dobrze pojdzie. Chocbys robil nie wiadomo co, palil opony w domu i wdychal rope naftowa to przez te pol wieku nic sie nie powinno stac. To sa efekty dlugoterminowe a skoro i tak wg antynatalizmu ludzi juz nie powinno
Antynatalizm przypisuje negatywną wartość narodzinom, ponieważ z założenia każdej egzystencji towarzyszy ból i cierpienie. W tej filozofii (?) chodzi o oszczędzenie tego bólu i cierpienia innym, jeszcze nienarodzonym, a nie o unikanie obowiązków i używanie życia.
Nie każdy, kto nie chce mieć dzieci, rozumie antynatalizm i się z nim zgadza.
@Nagor: Jakies źródło tych rewelacji czy tylko Instytut Danych z D--y Wziętych?
Może antynatalista jest świadomy, że ludzkość z dnia na dzień nie przestanie prokreować i ktoś będzie w tym syfie musiał żyć. Nie widzę jakiejś sprzeczności w tym, że ktoś jest antynatalistą i