Wpis z mikrobloga

Dzieeeń dobry Mirko!
Do keto klasyków podchodzę jak pies do jeża, a do tego chlebka zbierałam się latami XD
Na szczęście okazał się być całkiem spoko. Ofc to nie jest chleb, który śni się po nocach i marzę o tym, żeby zjeść jego kromkę z samym masłem i solą.
Ale jest neutralny w smaku i świetnie sprawdzi się w podróży czy do lunchboxa :)

Bazyliowy chlebek oopsie

3 jajka L
100g seria kremowego
1/2 łyżki babki jajowatej
Świeża bazylią
Sól, pomidory z czosnkiem (przyprawa)

Oddzielić białka od żółtek.
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Żółtka wymieszać z serkiem, posiekaną bazylią i przyprawą pomidorową.
Stopniowo dodać pianę z białek do żółtek ( ja najpierw dodaję 1/2, mieszam, potem resztę ), delikatnie wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, łyżką wykładać 6-8 okrągłych placuszków ( albo wylać całość do blaszki o wymiarach ok 23-23cm).
Opcjonalnie oprószyć ziołami/pomidorami.
Piec na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20
minut
MAKRO: 468kcal 26B 38T 4W

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw #mirkoprzepisy
c.....i - Dzieeeń dobry Mirko! 
Do keto klasyków podchodzę jak pies do jeża, a do teg...

źródło: comment_QVTThjF2pRwOzbOnGz5XTEoo7sU7uSX5.jpg

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz