Wpis z mikrobloga

@halifax: ja robiłem rok temu i w tym roku znowu, wyszło mi takie samo. Tylko mi najbardziej smakuje takie świeże, które nie jest tak mocno kwaśne. Tak samo ogórki, kiszone są okej ale małosolne to bym mógł pochłaniać kilogramami :D
A co Ci się stało ze nie wyszło, pleśn jakaś wyszła czy co?
  • Odpowiedz
@RozkalibrowanaTurbopompa: tak, pleśń. Ale to była partia robiona na szybko :)
Raz kelnerka w Ramen shopie mi powiedziała że specjalnej soli trzeba używać, żeby wzbudzić proces fermentacji - ale ja zawsze na zwykłej kamiennej jechałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@halifax: specjalnej soli? może jeszcze woda ze stopionego śniegu z lodowca w Himalajach? xd ja też jadę na zwykłej zawsze. Teraz postawiłem słoiki z nastawem na blacie a pod spodem pracowała zmywarka i blat się zrobił ciepły, kurde jak to ruszyło z kopyta to nie musiałem nic wzbudzać więcej :D
  • Odpowiedz