Wpis z mikrobloga

@JAI2L9LAD: Do czego Ci? Jeżeli do kiszenia, żeby produkt był bardziej chrupiący to możesz równie dobrze użyć chlorku wapna, który jest często dostępny w sklepach z asortymentem serowarskim. Albo po prostu dobrze wymoczyć warzywa w lodowatej wodzie.
@JAI2L9LAD: Przypuszczam ,że posiada odpowiednią czystość tak aby zgodnie z przepisami mógł być używany do zastosowań medycznych, regulator za to musi spełniać normy dla produktów spożywczych. (Nie mam pojęcia jaką czystość te normy nakazują). W obu wypadkach jest to poszukiwany przez ciebie związek.
@JAI2L9LAD: Tak, ten drugi to mieszanina wodorotlenku wapnia, hydroksyapatytu, węglanu sodu bezwodnego i tlenku magnezu i służy do wypełnień stomatologicznych. Ze strony producenta:

ŚRODKI OSTROŻNOŚCI Działa drażniąco na błony śluzowe jamy ustnej, skórę i oczy. Powoduje poważne uszkodzenie oczu. W razie kontaktu natychmiast spłukać dużą ilością wody i skontaktować się z lekarzem. W razie spożycia nie zmuszać do wymiotów. Wypić dużą ilość wody. Skontaktować się z lekarzem. Podczas pracy z wyrobem