Wpis z mikrobloga

Siemano mireczki. Zacząłem robić ostre sosy bardziej na sprzedaż. Kręcę się wokół otwarcia firmy, bo moje sosiwa wszystkim smakują. :P Dlatego mam dla Was dzisiaj #rozdajo Do wyboru jeden z trzech słoików. Słoiki różnią się zasadniczo tylko poziomem ostrości. Choć smakosze paprykowi poczują różnice, bo każda z ostrych papryk ma swoje posmaczki. :)
Sos jest Paprykowo pomidorowy. Słodzony trochę cukrem, trochę brzoskwiniami z puszki. z dodatkiem octu, oleju, Najbardziej przetworzone są przecier pomidorowy i wyżej wspomniana brzoskwinia z puszki. Sosy są wegańskie. Jak dla mnie – zamienniki keczupu. Baza do zup i potraw.
Są trzy poziomy ostrości.
Nieśmiały Jaś - sos bez grama ostrych papryk. Jest to po prostu zajebiście smaczny słodko słony sos paprykowy, dla osób nie jedzących ostrości.
Zuchwały Janek - Sos pikantny. Na 5 litrów sosu są wrzucone dwie papryczki Carolina Reaper czyli póki co(choć zbliża się konkurent) najostrzejsza papryka świata. Oczywiście nie będzie to ostrość z Karoliny południowej, są to papryczki z Polskiej uprawy. Choć w dalszym ciągu czuć moc. :)
Napalony Johnny - Ostry. Są tu i Carolina Reaper, i Trinidad moruga Scorpion, Bhut jolokia w kilku odmianach, kilka odmian Aribibi, troszkę Red Savina Habanero. Sos jest ostry i to bardzo, ale dla amaorów ostrości. Jak jesz naga jolokie do śniadanka to będzie dla Ciebie po prostu ostry. :)
Przedmiotem #rozdajo jest jeden wybrany przez Ciebie sos. Wysłany do paczkomatu na terenie Polski. Pokrywam oczywiście koszty wysyłki.
A jak ktoś chce i lubi, to może mi zalakować profil na fejsbuczku. Nazwa BĘDZIE PIEKŁO się niedługo zmieni – muszę tylko wpaść na coś ciekawego. A zmienić muszę, bo jak się okazało dałem ciała i już taka firma sprzedająca ostrości istnieje, więc nie chcę robić chłopakom(albo i dziewczynom) kwasów.
Patole z tagów o pato strimach, bigbraderach nie biorą udziału. Zwycięzcę wybiorę przez mirkorandom za 24 godziny od wpisu. Pozdrawiam.
#ostrezarcie #chilizgobim #hot #gotujzwykopem #gzw #chili #chilihead #papryka #papryczki #uprawiajzwykopem #gotowanie #kuchnia #gotujzmikroblogiem #ostresosy #jedzenie #mirkorandom
gdziemojimbuspiatka - Siemano mireczki. Zacząłem robić ostre sosy bardziej na sprzeda...

źródło: comment_JfHY1z9wAavWXvjHKLM9plkw4QHQ6ar7.jpg

Pobierz
  • 131
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Maydan: @fisharoo: niestety nie mam żadnej ilości shu. Co więcej. Staram się wrzucać te same ilości ostrości, a partie różnią się ostrością od siebie. Tzn ja to czuję. Ludzie dla których tabasco jest ostre nie czują. Nie mam na chwilę obecną możliwości tego ogarnięcia. Nie wiem nawet jak się do tego zabrać. Ostre papryki mam z polskich upraw. Więc mają niższe skalę.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@korbikulec: za wikipedią

Currie stated that it is "two times as hot as the Carolina Reaper", which would make it the hottest pepper in the world with a Scoville scale of 3.18 million units, but this remained unconfirmed by the Guinness World Records as of 2019.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@gdziemojimbuspiatka: Tak tylko dodam, że w żadnym wypadku nie chciałem Ciebie kolego zaatakować, a zwrócić uwagę na fakt, iż nasze społeczeństwo bardzo irytuje wrzucanie polityki do PR firmy. A o zgrozo, w dodatku tej z lewej strony. Wtedy możesz sobie spalić mosty jak cholera. Do mnie kiedyś znajomy, który działał w bardzo popularnej wśród nizin społecznych (if u know what I mean) partii się odezwał, czy może u mnie (gastro) zrobić
  • Odpowiedz