Wpis z mikrobloga

Siemano mireczki. Zacząłem robić ostre sosy bardziej na sprzedaż. Kręcę się wokół otwarcia firmy, bo moje sosiwa wszystkim smakują. :P Dlatego mam dla Was dzisiaj #rozdajo Do wyboru jeden z trzech słoików. Słoiki różnią się zasadniczo tylko poziomem ostrości. Choć smakosze paprykowi poczują różnice, bo każda z ostrych papryk ma swoje posmaczki. :)
Sos jest Paprykowo pomidorowy. Słodzony trochę cukrem, trochę brzoskwiniami z puszki. z dodatkiem octu, oleju, Najbardziej przetworzone są przecier pomidorowy i wyżej wspomniana brzoskwinia z puszki. Sosy są wegańskie. Jak dla mnie – zamienniki keczupu. Baza do zup i potraw.
Są trzy poziomy ostrości.
Nieśmiały Jaś - sos bez grama ostrych papryk. Jest to po prostu zajebiście smaczny słodko słony sos paprykowy, dla osób nie jedzących ostrości.
Zuchwały Janek - Sos pikantny. Na 5 litrów sosu są wrzucone dwie papryczki Carolina Reaper czyli póki co(choć zbliża się konkurent) najostrzejsza papryka świata. Oczywiście nie będzie to ostrość z Karoliny południowej, są to papryczki z Polskiej uprawy. Choć w dalszym ciągu czuć moc. :)
Napalony Johnny - Ostry. Są tu i Carolina Reaper, i Trinidad moruga Scorpion, Bhut jolokia w kilku odmianach, kilka odmian Aribibi, troszkę Red Savina Habanero. Sos jest ostry i to bardzo, ale dla amaorów ostrości. Jak jesz naga jolokie do śniadanka to będzie dla Ciebie po prostu ostry. :)
Przedmiotem #rozdajo jest jeden wybrany przez Ciebie sos. Wysłany do paczkomatu na terenie Polski. Pokrywam oczywiście koszty wysyłki.
A jak ktoś chce i lubi, to może mi zalakować profil na fejsbuczku. Nazwa BĘDZIE PIEKŁO się niedługo zmieni – muszę tylko wpaść na coś ciekawego. A zmienić muszę, bo jak się okazało dałem ciała i już taka firma sprzedająca ostrości istnieje, więc nie chcę robić chłopakom(albo i dziewczynom) kwasów.
Patole z tagów o pato strimach, bigbraderach nie biorą udziału. Zwycięzcę wybiorę przez mirkorandom za 24 godziny od wpisu. Pozdrawiam.
#ostrezarcie #chilizgobim #hot #gotujzwykopem #gzw #chili #chilihead #papryka #papryczki #uprawiajzwykopem #gotowanie #kuchnia #gotujzmikroblogiem #ostresosy #jedzenie #mirkorandom
gdziemojimbuspiatka - Siemano mireczki. Zacząłem robić ostre sosy bardziej na sprzeda...

źródło: comment_JfHY1z9wAavWXvjHKLM9plkw4QHQ6ar7.jpg

Pobierz
  • 131
  • Odpowiedz
Wziąłbym po 1 słoiku z każdej odmiany sosu. Podaj dane na PW, może być revolut. Szanuję za napracowanko i chętnie sprawdzę jak to wychodzi :)
  • Odpowiedz
@gdziemojimbuspiatka: I rób tak dalej przynajmniej do osiągnięcia 10k obrortu potem rób tak dalej do osiągnięcia 10k netto przychodu potem zastanów się na dinkibatorem pdzessibieooczosci w którym będzie ci zajebiscie przez dwa lata a potem dostaniesz w ryj polska gospodarka :)
Dziękuje ze pomogłem

Ps. Firma jest wtedy gdy zatrudniasz ludzi a nie moment rejestracji w cedig
  • Odpowiedz
@hahaha666: Ironii nie znasz? Nie będę Ci pisał o kiju w dupie, bo też pewnie odbierzesz zbyt dosłownie. A widzisz, jak najbardziej chcę i będę odprowadzał. Bardzo chciałbym płacić duże podatki. Serio. I mam zamiar to zalegalizować. JAk już pisałem jestem nawet w temacie umówiony z księgową, która mi doradzi jak mam to ugryźć. Póki co ilość którą mam pozwala mi na sprzedaż wg działalności nierejestrowanej. Wszystkie przychody rejestruję, a w
  • Odpowiedz
  • 0
@gdziemojimbuspiatka Ja chcę dostać, nigdy nic tu nie wygralem. Siedzę tu co najmniej 4 lata na tym koncie. Nie jestem patusem, nie ogladam big Brother ani nie siedzę na patostrimach. W tym tygodniu miałem okrągłe urodziny...
  • Odpowiedz