Aktywne Wpisy
mmmzzz +680
Widzę, że spora część wykopków nie pamięta, że jeszcze naprawdę niedawno byliśmy na poziomie Ukrainy. Dobrze pamiętam czasy wszechobecnej korupcji, gdzie mogłeś wjechać pijany samochodem w drzewo i po prostu zapłacić policjantowi 50 zł za brak konsekwencji. Albo przeprowadzić działkę rolną na budowlaną za parę stów. Teraz wykopki uważają się za nadludzi, tak jakby stereotyp Polaka złodzieja i oszusta wziął się z nikąd. Cieszę się, że te czasy mamy już za sobą,
ewa-m +181
W poniedziałek o 9 mam rozmowę o pracę w firmie z dobrymi opiniami, w pracy biurowej. Po pół roku wychodzenia z depresji... Boję się pytań o tak długą przerwę, psychicznie nadal jestem wrakiem ale muszę za coś żyć. Mam nadzieję że firma okaże się fajna, ludzie mili i pomocni a ja dostanę tam umowę o pracę i sobie poradzę..
W sumie w czwartek mam urodziny więc życzcie mi dużo zdrowia i aby
W sumie w czwartek mam urodziny więc życzcie mi dużo zdrowia i aby
Dzisiaj trochę o konfitowaniu czyli powolnym gotowaniu w tłuszczu-to jeden z moich ulubionych sposobów na przygotowanie kaczych udek.
Wystarczy je doprawić solą i pieprzem dzień wcześniej. Następnie rozgrzać tyle smalcu (najlepiej kaczego lub gęsiego), aby udka były przykryte. Dodać tymianku albo rozmarynu i duuuużo czosnku w łupinach.
Całość niech pyrka powoli, jak rosół, na małym ogniu.
Po 3 godzinach będą cudownie miękkie.
Dla uzyskania chrupiącej, złotej skórki można podnieść tempetarutę smalcu, wrzucić je do rozgrzanego do 200°C piekarnika na 10-15 minut albo odsmażyć na patelni.
Warto konfitować na raz większą ilość - świetnie się przechowują.
A po wszystkim macie dużą ilość bardzo aromatycznego czosnkowo-ziołowego smalcu. Pycha!
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
ale która jest prawdziwa???
@cuoco nie mam luksusu wyboru najtańszego, u mnie jest tylko w lewiatanie :)
Komentarz usunięty przez moderatora