Aktywne Wpisy

SmokStarodawny +10
k---a no przysięgam już jestem tak wkuwiony na tego komara że zaraz biore dezydoranty, podpalał je i nabierdalał nimi po całym pokoju tylko żeby sie go pozbyc, ciezki rywal bo k---a nie wydaje dzwiekow, czasem mi przeleci przed oczami chyba tylko po to aby pokazac ze dalej tu jest i bedzie mnie kasill, dodatkowo okno na noc zawsze szczelnie zamkniette to on juz tutaj zaaklimatyzowany musi byc, stały bywalec, ciekawe gdzie za

ale-sasa +66
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Podejrzewam przyczynę, ale czekam na wasze zdanie. Drugie foto w komentarzu.
źródło: comment_57oCR5yjWuzgaj6HRSKrridVToDyDgFN.jpg
Pobierzźródło: comment_yZ313Z3WpMIGlllGxzWsGnbjOAnI7uxI.jpg
PobierzDodam, że jest po 10h leżakowania na podstawce, gdzie był dodatkowo owinięty scierą
źródło: comment_9FX2I4tCtviRO3OEDMkAJ6uzBo5YBcSH.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Inna rzecz, wilgotność w piekarniku...
Pierwsze foto pokazuje co z------m (tak myślę). Z-------m się i zamiast wrzucić go na przynajmniej na blachę to na kratce do piekłem nad naczyniem z wodą. przez co dostawał za dużo pary od dołu i zamiast się piec bardziej się gotował...
świąteczne wyszły dobrze, mimo podobnych warunków...
źródło: comment_L4fKwniXJqmynSOsu6L086YvSuCRI7cX.jpg
Pobierz@JusTQL: Nie wiem czy to dobry trop. on w tym miejscu jest niewyrosniety ...
@SlavedWizard: @JusTQL: dokładnie to wygląda jakby albo za dużo wody, albo za dużo garowania. Mi też raz wyszedł chleb z dziurą (za dużo wody) lub wyrastały i opadały (za dużo drożdży)
źródło: comment_ugT5OqyNk8n2gt5Zj2svL9pvrF6Hpxgp.jpg
Pobierzdodatkowo formowanie, składane na 4. Jakieś 10 cykli przełożeń
zaczyn 14h,
zaczyn po wymieszaniu z mąką odpoczywał jeszcze 5h (to przeciągnąłem, co pisałem wyżej)
formowanie i 2h wyrastania
piekarnik z wodą 250
ciasto na 30 min