Wpis z mikrobloga

@JanDzbanPL: przecier pomidorowy, musztarda, papryka słodka, czosnek i sol wymieszać.
Piersi kurczaka ponacinać w poprzek, wysmarować pasta z poprzedniego zdania, w kieszonki plastry mozzarelli i suszona żurawina.
Do naczynia żaroodpornego dość na dno nieco wody (ja plucze nią myślę z pasty, robi się fajny sosik), do tego luzem jescze żurawinę.
Podawać np.z ryzem gotowanym z kurkuma, można go wymieszać np.z kukurydza, jesli możesz ją jeść bo w sunie nie Wien co
@JanDzbanPL: siadaj mały #!$%@? i słuchaj
Wersja z ziemniakami: kurczaka smazysz ziemniaki gotujesz, nie tłuczesz ich. Dajesz na to musztardę i keczup warzywa opcjonalnie.
Wersja z ryżem: na dwie torebki ryżu 1 kostka bulion warzywny i płaska łyżeczka curry lub trochę mniej. Kurczaka smazysz w soli i pieprzu na końcu wyłączasz ogień i dodajesz przyprawę do kurczaka i mieszasz kawałki piersi. Brokuł do tego kozak. Wywalasz wszystko na talerz i ja