Aktywne Wpisy

Cumill +40
#ufo daleko mi do gościa w foliowej czapce, ale tematem ufo/teorii spiskowych 'interesuję się' ponad 10 lat. To co teraz się dzieje traktuję jako ciekawostkę i jestem cholernie ciekaw jak ten temat się zakończy.
Na reddicie co osoba to zdanie, niektóre tematy są bardzo ciekawe i wiążą dużo 'przypadków', typu przekaz w klipach/trailerach i innych takich.
Myślałem nawet, żeby wrzucać tu przetłumaczone posty, może kogoś to zainteresuje ( ͡°
Na reddicie co osoba to zdanie, niektóre tematy są bardzo ciekawe i wiążą dużo 'przypadków', typu przekaz w klipach/trailerach i innych takich.
Myślałem nawet, żeby wrzucać tu przetłumaczone posty, może kogoś to zainteresuje ( ͡°

Usunelem_Konto +80
Jeden z lepszych postów an Reddit co do całej sytuacji.
Policja stanu New Jersey twierdzi, że te „drony” 1) nie wydzielają ciepła, 2) ciemnieją i „znikają”, gdy się do nich zbliżymy, oraz 3) wylatują z oceanu.
To zdecydowanie brzmi bardziej jak NHI niż jakikolwiek konwencjonalny dron. Jak dotąd wiemy:
1.Te rzeczy mogą latać przez 6-7 godzin bez przerwy. Żaden znany dron nie potrafi tego zrobić.
Policja stanu New Jersey twierdzi, że te „drony” 1) nie wydzielają ciepła, 2) ciemnieją i „znikają”, gdy się do nich zbliżymy, oraz 3) wylatują z oceanu.
To zdecydowanie brzmi bardziej jak NHI niż jakikolwiek konwencjonalny dron. Jak dotąd wiemy:
1.Te rzeczy mogą latać przez 6-7 godzin bez przerwy. Żaden znany dron nie potrafi tego zrobić.

Syczoń białogardły (Megascops albogularis) - gatunek ptaka z rodzaju Megascops, z podrodziny puszczyków (Striginae) w rodzinie puszczykowatych (Strigidae). Występuje w Andach: w Boliwii, Kolumbii, Ekwadorze, Peru i Wenezueli. Ich siedliskiem są lasy deszczowe na wysokościach od 1300 do 3600 metrów. Zazwyczaj zamieszkuje gęste lasy z bogatym wzrostem epifitów lub gęstymi zaroślami bambusa. Na bardzo dużych wysokościach występuje również w półotwartym terenie, o ile w pobliżu znajdują się choćby niewielkie obszary zalesione. Zjada głównie owady i w niewielkim stopniu małe kręgowce.
#ptaki #zwierzeta #zwierzaczki #sowy #sowysazajebiste
rodzaj Megascops miał swoją porcję, ale nie zaszkodzi osobny wpis.
fot. Valerie Gebert
fot. Valerie Gebert
fot. Bob Zaremba
fot. Johan Fernández
fot. Valerie Gebert
fot. Sebastián Berrío
fot. Mike Seager
fot. Peter W. Wendelken
fot. Scott Olmstead
fot. Glenn Bartley
fot. Lev Frid
fot. Adriana Dinu