Wpis z mikrobloga

@Croudflup: już nie piszcie swoich arcy mondrosci o kaloryczności bo zrobiło to już 50 osób.

Ja mam pytanie zasadnicze, mianowicie, ile potrzeba zużyć wody żeby zrobić rybę?

P. S. Do ciebie bo mówisz że, nie stać cię na karpie.
  • Odpowiedz
@regis667: W pomidorach masz witaminy i różne substancje odżywcze, których nie ma w kurczaku. A poza tym może pomidorem się nie najesz, ale tofu, soczewicą, kaszami już bez problemu.
  • Odpowiedz
@Instynkt: Wróci jak już będą martwi, więc się niech nie przejmują XD Szkoda, że ta woda do nas jakoś nie wraca i mamy suszę w Polsce. Może przyroda nie wie jak powinno być ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Tak samo w Niemczech są farmy, w których krowy mają wycięty otwór w jednym z żołądków. Do tego otworu wrzuca się woreczki z chemią. Owa chemia (zioła?) ma za zadanie zmniejszyć ilość wydzielanego CO2 przez krowy bo wg.


@zaorany: Chyba jednak nie. Tzw porthole są uzywane do celów badawczych. Dzięki niej mozna pobrac próbki tresci zoladka.
  • Odpowiedz
@Perkotka: grafika to manipulacja. Nie hoduje się krowy tylko dla masła, zużywając przykładowo wodę na produkcję mięsa mamy też mleko, skórę i wszystko po drodze.

Skąd się bierze ilość wody przy kurczaku? Ten przez całe swoje krótkie życie wypije może 30l.
  • Odpowiedz