Aktywne Wpisy
Nacho_Libre +14
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham z last.fm - Notowanie: 582 - 12 maja 2024
♪┌|∵|┘
Doskonale wiecie co robić, ale dla przypomnienia ;)
1. Wejść tutaj: http://tapmusic.net/lastfm lub tutaj: http://www.nsfcd.com/lastfm lub https://lastcollage.io/,
2. Wpisać swoją nazwę użytkownika w serwisie last.fm.
3. Następnie wybrać "7 days", gdyż zestawienie będzie z
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham z last.fm - Notowanie: 582 - 12 maja 2024
♪┌|∵|┘
Doskonale wiecie co robić, ale dla przypomnienia ;)
1. Wejść tutaj: http://tapmusic.net/lastfm lub tutaj: http://www.nsfcd.com/lastfm lub https://lastcollage.io/,
2. Wpisać swoją nazwę użytkownika w serwisie last.fm.
3. Następnie wybrać "7 days", gdyż zestawienie będzie z
artekadonis2 +357
To z tyłu to dym, obok nowo powstające budynki, Pani prezes Marywilskiej 44 oficjalnie ma układy z tego co pamiętam MirBud, 1000 boksów, czyli jakieś setki ludzi zostało ze zgliszczami swoich inwestycji, strajk przeciw podwyżkom, sprawa załatwiona. Historia lubi się powtarzać
#warszawa #marywilska
#warszawa #marywilska
@Tondi_88 yaha, jak siądę do kompa ale to zwykła neapolitańska z hydro 60% na Caputo Pizzeria
KALKULATOR PIZZY:
Ilość porcji ciasta: 3
Waga porcji ciasta (gramy): 240
Ilość potrzebnych składników:
MĄKA: 440 g
WODA: 260 g
SÓL: 10 g
DROŻDŻE ŚWIEŻE: 1 g
TŁUSZCZ (Oliwa/Olej): 10 g
Blok w temp. otoczenia 4h, blok w lodówce 16h, podział na równe kulki, kulkowanie, temp. otoczenia 4h.
W każdym z tych etapów ciasto należy przechowywać na wieczku szczelnie zamkniętego pojemnika w celu łatwego wyjęcia i braku wysuszenia
Nadawanie struktury kulkom to ważny etap i warto się do niego przyłożyć.
TU MASZ PROTIP > Rozciąganie ciasta na misce :)
https://www.youtube.com/watch?v=EEmOyHGW0Pg&t=120s
Bardzo ładne. Gratsy
@sorasill: nie ma tutaj błędu? XD
ja na 2,5 szklanki mąki dawałem 20g drożdży
@LM2137: To chyba wyrastala 30minut XD Bo inaczej buła amerykanska wychodzi
A bledu tam nie ma. Sam dalem 0.5g drozdzy z wagi dilerskiej na kilo maki i efekt neapolitanakiej jak u OP