@pepkodziobak To moje zdjęcie, a papryka nie podpiekam zbyt mocno, bo wtedy mam problemy z jej trawieniem. W dodatku krótka obróbka papryki sprawia, że traci dużo mniej witaminy C.
@ziuaxa w zasadzie nic takiego. Kroisz paprykę na takie wysokie pierścienie. Na patelni rozgrzewasz odrobinę masła, wsadzasz paprykę tak żeby w środku było masło, wbijasz jaja i na niskim ogniu pod przykryciem trzymasz je aż będzie ściete białko (najlepiej jak żółtko płynne). Niezapomnij tylko posolić troszkę tego jajka jak je wbijesz na patelnię ( ͡º͜ʖ͡º)
@ziuaxa Tak, z dołu jest dziura. Raczej nie powinno się nic wylać jeśli dobrze je zetniesz. Podstawa to smażyć je długo, ale na niskim ogniu, wtedy będzie białe od spodu, ale odpowiednio ścięte. Do ściągania przygotuj dużą łopatką, to wtedy nie będzie jakichkolwiek problemów. Oczywiście białko może się wylać poza paprykę, ale jak zależy ci na ładnym wyglądzie to na desce możesz to po smażeniu sprawnie wyciąć :)
@MSKappa: dżizas, nie wiedziałem, że ludziom trzeba dawać DOKŁADNE wskazówki jak przyrządzić najprostszą potrawę. To chyba kalectwo, albo matka za nich wszystko robi.
Jak mam zrozumieć tego maila? W sensie co we mnie nie tak? ( ͡°͜ʖ͡°) Chodzi o te słynne humorki pani z HR? ( ͡°͜ʖ͡°) #pracait #praca #pracbaza #programowanie
#gotujzwykopem #jedzzwykopem #sniadanie
Komentarz usunięty przez autora
Oczywiście białko może się wylać poza paprykę, ale jak zależy ci na ładnym wyglądzie to na desce możesz to po smażeniu sprawnie wyciąć :)
@MSKappa: no ale jak można pytać, czy papryka ma od spodu dziurę ( ͡° ͜ʖ ͡°)