Wpis z mikrobloga

@ziuaxa w zasadzie nic takiego. Kroisz paprykę na takie wysokie pierścienie. Na patelni rozgrzewasz odrobinę masła, wsadzasz paprykę tak żeby w środku było masło, wbijasz jaja i na niskim ogniu pod przykryciem trzymasz je aż będzie ściete białko (najlepiej jak żółtko płynne). Niezapomnij tylko posolić troszkę tego jajka jak je wbijesz na patelnię ( ͡º ͜ʖ͡º)
@ziuaxa Tak, z dołu jest dziura. Raczej nie powinno się nic wylać jeśli dobrze je zetniesz. Podstawa to smażyć je długo, ale na niskim ogniu, wtedy będzie białe od spodu, ale odpowiednio ścięte. Do ściągania przygotuj dużą łopatką, to wtedy nie będzie jakichkolwiek problemów.
Oczywiście białko może się wylać poza paprykę, ale jak zależy ci na ładnym wyglądzie to na desce możesz to po smażeniu sprawnie wyciąć :)