Aktywne Wpisy
Tja88 +16
Wczoraj stwierdziłem, że żyjemy w świecie brudasów. Mam miejsce w parkingu podziemnym bloku, który dawniej co jakiś czas był czyszczony maszynowo. Od jakiegoś czasu nie jest i po zimie miejsca parkingowe są brudne, zapiaszczone. W samochodzie mam welury, więc postanowiłem, że ogarnę sobie swoje miejsce we własnym zakresie. Z pracy pożyczyłem bardzo fajną, gęstą i miękką miotłę, którą najpierw pozamiatałem piach i pył. Następnie przejechałem całość odkurzaczem, a na koniec zmyłem miejsce
W solance leżał 6 dni, potem 24 h w przyprawach już zapakowany w szynkowarze. Parzony do uzyskania temp. wewnątrz wsadu 65 stopni. Wyszedł bardzo soczysty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gotujzwykopem #jedzzwykopem #szynkowar #bojowkawedliniarska #wedlinydomowe #kuchcikmorski
znaczenia skąd, ważne by był ze stali nierdzewnej. Do tego dobierasz 2 termometry, woreczki do parzenia (nie sa konieczne) i musisz mieć garnek o wysokości przynajmniej 20 cm. Ja brałem ze sklepu
www.browin.pl i tam już masz gotowe zestawy startowe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie mówię, że miecho wyjdzie złe, ale na pewno nie tak soczyste jak powinno zgodnie ze szuką. Ale, że gotowanie to sztuka łamania zasad to najważniejsze by wam smakowało. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Masz może zdjęcie ?
Jak patrzysz na temp wewnątrz to masz większą pewność, ze się zapatrzyło albo ze nie będzie przesuszone. Tak czy owak niektórzy tak robią jak mówisz :)