Wpis z mikrobloga

Wokowy amator here ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Wypaliłem swojego pierwszego woka. Zrobiłem na nim kilka razy mięso i było git.
Jednak po ogarnięciu potrawy gdzie musiałem dodać sos na bazie octu/soku z limonki/pomarańczy pojawiły mi się takie degradacje. Woka od razu umyłem.
Co w tej sytuacji ? Wypalać go jeszcze raz ? Jak tego uniknąć w przyszłości ?

#wok #kuchniaazjatycka #gotujzwykopem #gzw
Pobierz Crisu - Wokowy amator here ( ͡° ͜ʖ ͡°). 
Wypaliłem swojego pierwszego woka. Zrobiłem...
źródło: comment_1592735811IxvoWsmBPhPiBkjyNZAndP.jpg
  • 5
@Crisu: mi się wydaje, że nie do końca dobrze się wypaliło. Ja bym zdarł ile się da i zrobił od nowa, ale możesz spróbować na to nałożyć kolejne warstwy.
@Crisu: ja to robiłem parę razy w pracy tylko, też na największym palniku i też czasami trzeba było poprawiać. Po dłuższym czasie użytkowania i tak każdą trzeba było poprawiać. Nie znam się na tym aż tak, żeby podać Ci powód dlaczego tak się robi. Może olej ma tu znaczenie, może temperatura, a może wszystko. Trzeba próbować. Przed każdym smażeniem nagrzej woka, wlej troche zimnego oleju, rozprowadź po całym woku i nadmiar