Wpis z mikrobloga

Mirki, jest problem. Kupiłem Xiaomi Mi 10 5g 8/128 i kamera nagrywa upośledzone filmy. Zdjęcia są ok ale wideo telefon nagrywa przerywające albo sam dźwięk albo w ogóle. W innej apce aparatu problem się powtarza. A teraz ciekawostka. Jak włączę nagrywanie wideo a następnie zrobię dwa zdjęcia w trakcie filmu to nagle wideo się nagrywa tak jak powinno. Czy mogę zatem wykluczyć usterkę hardware? Próbować wgrać MIUI Polska? Nie stracę gwarancji? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
#telefony #xiaomi #mi10
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dualski: miuipolska.pl jest uznawane przez serwis dystrybutora w Europie. ABC Data pomimo konieczności odblokowania bootloadera nie łamie postanowień gwarancji. Wyjątek stanowi instalacja oprogramowania pozwalającego na dostęp do uprawnień administratora (root) – skutkuje ona utratą gwarancji.

Możesz próbować albo zaczekać na aktualizacje na tym co masz musieli coś skopać.
  • Odpowiedz
@piotrek-net: Hm, w Miui 12 nie ma już opcji wgrania romu z pliku? W 11 wchodziło się w aktualizacje, klikało w kropki w prawym górnym rogu i można było zaktualizować system ręcznie. Teraz się tak nie da?
  • Odpowiedz