Aktywne Wpisy
fhgd +528
Pabick +8
Mało kto pamięta, że wojna Rosji i Chin z NATO będzie inną wojną niż tym co jest na Ukrainie.
Tam w pierwszej kolejności jedni i drudzy oślepią przeciwnika tak, by ten nie mógł działać satelitami szpiegowskimi itp z kosmosu.
Do tego przestanie działać GPS i inne podobne wynalazki.
Równocześnie zostanie uderzona każda infrastruktura krytyczna transportowo, energetycznie oraz komunikacyjnie.
Jak będzie wojna to będzie grubo.
Do tego Rosja już zapowiedziała że użyje atomówek
Tam w pierwszej kolejności jedni i drudzy oślepią przeciwnika tak, by ten nie mógł działać satelitami szpiegowskimi itp z kosmosu.
Do tego przestanie działać GPS i inne podobne wynalazki.
Równocześnie zostanie uderzona każda infrastruktura krytyczna transportowo, energetycznie oraz komunikacyjnie.
Jak będzie wojna to będzie grubo.
Do tego Rosja już zapowiedziała że użyje atomówek
Ilość brzeczki to 10L a cukrów w 100 ml ok 11g.
Jako, że są to piwne drożdże (na Ciderini mi nie wyszedł) to zakładam, że pożywka winiarska jest zbędna?
Rozważam zrobić fermentację na cukrach z soku i jedynie na fermentację dodać cukru/innych substancji słodzących.
#piwo #piwowarstwo #cydr #winiarstwo
@senrix: A jaki to ma związek? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pożywka to związki azotowe potrzebne drożdżom do właściwego rozwoju i pracy. Jeśli taki jest opis na produkcie, to jest on błędny.
Chodzi mi o to, że drożdże cydrowe i winiarskie są jakkolwiek inne niż piwne, wobec tego nie byłem pewien czy piwne przy cydrze będą potrzebować pożywki.
@tooph
Chodziło mi czy w tym soku jest dość cukru dla drożdży (bo teoretycznie mogło być za mało), ale jak mi powiedziałes mają tyle co potrzeba, więc elegancko.
Dzięki. (。◕‿‿◕。)
@senrix: Nie są, to ten sam gatunek.
@senrix: Metabolizm drożdży z gatunku saccharomyces cerevisiae mimo różnych szczepów przebiega podobnie. Zapotrzebowanie cukru na produkcję 1% alkoholu w 1 litrze waha się od 16,5 do 17,2 g cukru na litr.