Aktywne Wpisy

Clermont +117
Czy w jakimś Matriksie żyję? Tysiące plusów pod jakimiś wyrazami wsparcia dla Robercika i głosy oburzenia, że tylko w jakimś bantustanie tak można potraktować legendę xD Przypomnę, że on nie został wyrzucony z reprezentacji, tylko zrezygnował, bo się obraził za odebranie mu funkcji, do której się nie nadawał, a jego przerośnięte ego nie pozwala mu zacisnąć zębów i spróbować udowodnić na boisku i poza nim, że się jednak nadaje. Opaska kapitańska to

KingaM +35
Kolego który nabazgrales mój nick z wykopu na mojej szafce w #pracbaza, może tak byś się przedstawił lub zagadał? Trzeba czegoś więcej by mnie przestraszyć

#szachy
źródło: comment_1607431439HJNM1PgjNZSVths9kVk7Rr.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@1Lupa: czyli dostałeś dwa punkty, wszystko gra.
Szachy to nie jest wojna. Nie chodzi o to żeby zbić wszystkie figury przeciwnika albo zebrać jak najwięcej hetmanów. Chodzi o to zeby zrobić szach-mat, czyli atakować króla w takiej pozycji, żeby nie mógł on nigdzie uciec.
To co zrobiłeś to klasyczny błąd -> zablokowałeś króla, nie ma gdzie się ruszyć bo każde
Nie ma co od razu krytykować. Nie wiedziałem, że jest takie coś jak PAT albo inaczej - wiedziałem, że jest, ale nie wiedziałem, że jest to równoznaczne z przegraną albo remisem. Założyłem, że skoro go zablokuję to tak jakbym wygrał. Miałem dwa pionki wysoko to postanowiłem z nimi
@1Lupa: http://zadania.szachowe.pl/
@1Lupa: mój ulubiony rodzaj graczy XD w 50% właśnie się kończy patem
W załączonym przykładzie jeśli zagrasz skoczkiem w lewo na d6 to jest mat, ale po ruchu w prawo na f6 mata nie ma, bo zbija go czarny skoczek.
@Retoryk: też fajna stronka, chyba nigdy na niej nie byłem
źródło: comment_1607509844K879TlTbkNIRFvy47vdU8U.jpg
Pobierz