Wpis z mikrobloga

@1Lupa: Nie dostałeś, tylko dałeś pata. Przy remisie odejmuje się punkty graczowi, który miał wyższy ranking, a dodaje się temu, który miał niższy
  • Odpowiedz
@1Lupa: 5 letnie dziecko, któremu w godzinę wyjaśniłem zasady gry przy podobnym ułożeniu figur, dał radę zamatować. Może to nie jest gra dla Ciebie skoro nawet nie rozumiesz co się stało? xD
  • Odpowiedz
@1Lupa: Problem polega na tym że nie rozumiesz jakie są zasady tej gry ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Szachy to nie jest wojna. Nie chodzi o to żeby zbić wszystkie figury przeciwnika albo zebrać jak najwięcej hetmanów. Chodzi o to zeby zrobić szach-mat, czyli atakować króla w takiej pozycji, żeby nie mógł on nigdzie uciec.

To co zrobiłeś to klasyczny błąd -> zablokowałeś króla, nie ma gdzie się ruszyć bo każde
  • Odpowiedz
Miałem dwa pionki wysoko to postanowiłem z nimi sobie podejść i zrobić z nich hetmany

@1Lupa: mój ulubiony rodzaj graczy XD w 50% właśnie się kończy patem
  • Odpowiedz
@1Lupa: Spoko :) nie krytykuje. Miałem wykop otwarty na tagu jakis czas i mi sie pojawiło i nie widziałem ze juz są komentarze:) po wyslaniu mojego zobaczylem, że wielu wyjaśniało srpawe przede mna.
  • Odpowiedz
@gobblin: fajne zadania tylko szkoda, że inne rozwiązanie niż przewiduje system liczy jako błąd, a zdarzają się zadania, że nie ma to znaczenia czy skoczkiem staniesz w tę czy w drugą stronę. W każdym razie to nic wielkiego :) Dzięki za zadania
  • Odpowiedz