Wpis z mikrobloga

Mimo, że nie gotujemy dla szkół przez koronawirusa (700 posiłków mniej codziennie) to i tak produkcja u nas jest całkiem spora. Powodem tego jest wejście w platformę SmartLunch, złapanie kilku budów oraz zwiększony ruch na wywozach/wynosach.

I tak dzisiaj na palnikach:
70l + 20l - Barszcz ukraiński
50l - kasza jęczmienna
50l - 160 bitek wieprzowych do zestawów
50l - kapuśniak
50l - ziemniaki na jutrzejsze kluski (trzeba je wystudzić i skręcić)
30l - pomidorówka
30l - ziemniaki
30l + 20l - ziemniaki na prażoki (taki regionalny przysmak)
20l - żurek
15l - zrazy w sosie

Na dużej patelni najpierw przez 3h obsmażaliśmy bitki i zrazy, później wrzuciliśmy 40kg mięsa w kostkę na gulasz węgierski. Dzisiaj będzie serwowany z plackami ziemniaczanymi jako Placek po węgiersku. Samego ciasta na placek zrobimy około 50kg.

W razie czego: Łódź, Przyborowskiego 4, Alf Bistro

#umniewbarze #gotujzwykopem #gotowanietomojapasja #smacznego #obiad
KubaJam - Mimo, że nie gotujemy dla szkół przez koronawirusa (700 posiłków mniej codz...

źródło: comment_16075013627B7rIDZsaln0heNp3CGpmS.jpg

Pobierz
  • 43
@KubaJam: zawsze mnie zastanawiało jak się gotuje dla większej ilości osób, a skąd to pytanie? No załóżmy, że normalnie ja jem jajecznicę z 2 jajek, moja dziewczyna też, ale jak robimy jajecznice wspólnie to musimy dać 5 jajek, bo 4 wychodzi coś mało. Modyfikujecie jakoś standardowe przepisy dla większej ilości osób?