Wpis z mikrobloga

@Klemens_anon
@mrowed
@Marcymon
@fukken
@Jerry_the_Coin
Dziękuję! ( ͡º ͜ʖ͡º)

@hightower_ przepis no typowy na pizzę, ja daję 1kg mąki, 600ml wody, 30g soli 4g suszonych drożdży na ciasto. Wyrabiam je tak jak na filmiku, piekę na kamieniu w 220 stopniach w piekarniku na samej górze, najpierw 5 min z samym sosem, żeby ciasto trochę wyrosło a żeby mi się składniki nie spaliły, potem nakładam dodatki i piekę
m.....k - @Klemensanon 
@mrowed 
@Marcymon 
@fukken 
@JerrytheCoin 
Dziękuję! ( ͡º ͜ʖ...
@qwerty11 no na taką typową włoska to mąka 00, jest jeszcze wskaźnik w który określa ale i plastyczność mąki, ale w takich sklepowych nie jest podawany.
Ja teraz użyłem włoskiej mąki typu 00 z Selgrosa, nie pamiętam firmy i jest duża różnica jak przy stosowaniu zwykłych mąk 500 z marketu, ciasto lepiej się rozciąga i ładniejsze ranty się wypiekają.