Aktywne Wpisy
hdeck +346
Historia z trgo tygodnia. Baba coś kombinowała przy wyjeżdżaniu suvem z miejsca parkingowego, tak nakombinowała, że uszkodziła chłopu stojącą prawidłowo beemkę. Co zrobiła baba? No oczywiście, że taktycznie spi******ła nie zostawiając notki. Przecież co się ma mąż denerwować czy krzyczeć. Zarysowanie, to się zrzuci na jakiegoś frajera i będzie spokój na chacie.
Otóż niekoniecznie, wracając do domu widziałem całe zajście, mało tego mam cześć akcji na kamerce sportowej. Panu w BMW zostawiłem
Otóż niekoniecznie, wracając do domu widziałem całe zajście, mało tego mam cześć akcji na kamerce sportowej. Panu w BMW zostawiłem
derVerlorene +241
Bo my Polacy lubimy wysokie ceny ( ͡º ͜ʖ͡º), jak za tanio to się nie opłaca, bo nie pokaże, że mnie stać.
#inflacja #gastrowarszawa #warszawa #jedzenie
#inflacja #gastrowarszawa #warszawa #jedzenie
Wylosowany zestaw:
a) Zrób zdjęcie ale w taki sposób, aby twoja osoba pojawiła się w kilku miejscach
b) Ugotuj/upiecz swoją ulubioną potrawę. Podaj odświętnie jak w restauracji i zjedz wspominając czasy kiedy można było zjeść na mieście :)
c) Zrób bałwana 3D w domowych warunkach z czegokolwiek innego niż śnieg
Wyzwania ciekawe, ale z racji tego, że razem z #rozowypasek lubimy nowe smaki i eksperymenty kulinarne, weszliśmy w temat b).
Ulubionych potraw też mamy dużo, ale poszliśmy kluczem - na co mamy największego smaka - i padło na bardzo prostą „kiełbasę z cebulą z patelni”. Jednak skoro to restauracja, to nieco podkręciliśmy!
Zapraszam na relację w komentarzach z przygotowań i z kolacji w tymczasowej restauracji „Piwnica”, gdzie szef kuchni, aspirujący #masterchef, przygotował pięciodaniowe menu z tematem przewodnim „cebula”!
Danie, które może przesądzić o sukcesie albo porażce całego przedsięwzięcia.
Próbujemy i…
No kurczę, da się zjeść! Co lepsze - zjedliśmy całe porcje!
Cebula w połączeniu z kardamonem i nalewką dały bardzo fajny smak.
100/10
Cała akcja, ze zrobieniem zakupów, gotowaniem i konsumpcją trwała ok. 11 godzin, które minęły bardzo szybko i niezwykle przyjemnej atmosferze.
Dzięki Mirkowyzwania za fajny temat do wykazania się - w imieniu moim i różowego.
Pamiętajcie, żeby mieć w kuchni ręcznik papierowy i na bieżąco sprzątać wszystko na blacie i myć naczynia. Nie wkładajcie do zlewu.
Pierwotnie, jeszcze w rezerwie było przygotowanie tarty cebulowej oraz krążków cebulowych, ale
@kether: rezerwuje!
Nurtuje mnie nalewka aroniowo-wisniowa. Liści zwykle daje się kilka do nalewki traktując jak przyprawę. 150 liści na litr (czego ?) to chyba będzie zielenina czuć?