Wpis z mikrobloga

Gulasz wołowy z borowikami na czerwonym winie

Wołowina z Mazur rasy Limousine 500g
Saxa Loquuntur Rioja Crianza 2016 130ml
Borowik szlachetny, suszony 40g
Boczek ok. 100g
3 papryki, żółta, czerwona, zielona
Młoda marchew
Czosnek młody kilka ząbków
Pół dużej cebuli
Przyprawy: imbir, kolendra, kardamon, sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy

Długie duszenie mięsiwa w sosie, prawie 2 godziny. Grzyby poszatkowane wrzucone do gara na ok. godzinę. Warzywa na ostatnie 15-20 minut. Marchew była wcześniej krótko gotowana na parze dla zmiękczenia.

Jest prześwietne, aromat powalający. Jakość restauracyjna.

#gotujzwykopem #gzw #przepisy
red7000 - Gulasz wołowy z borowikami na czerwonym winie

Wołowina z Mazur rasy Limous...

źródło: comment_1618776562mVMhb1RU3Si681h9kFbkGa.jpg

Pobierz
  • 3