Planuje wkrótce uwarzyć wariacje stylu witbier z liśćmi kafir i chmielem wai-iti i nie wiem ile tych liści dorzucić żeby nie przesadzić, ma ktoś jakieś doświadczenia z tą 'przyprawą'?
Warka 18l (gar 20l i tyle brzeczki będę gotował) Zasyp na ~13,5 BLG Do tego 40g WAI-ITI (wstępnie planuje 15g 60min, 15g 10min, 10g po wyłączeniu palnika) 10g curacao na 5-10 min 10g kolendry na 5-10 min I liście kafir nie wiem właśnie ile i na jak długo #piwowarstwo
@MojWlasciciel: @NieNajgorzej: ok, dzięki za rady, myślę że wykorzystam obie i wrzucę niewielką ilość na koniec chmielenia i przed rozlewem część piwa doprawie wywarem.
Warka 18l (gar 20l i tyle brzeczki będę gotował)
Zasyp na ~13,5 BLG
Do tego 40g WAI-ITI (wstępnie planuje 15g 60min, 15g 10min, 10g po wyłączeniu palnika)
10g curacao na 5-10 min
10g kolendry na 5-10 min
I liście kafir nie wiem właśnie ile i na jak długo
#piwowarstwo
Zawsze możesz zrobić kompot kafirowy i dozować przed rozlewem.