Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 190
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@30062018: nie dyskutuj o tym, to po prostu nie walka to kto co może - to walka ludzkie umysły i usunięcie tradycyjnych konstruktywnych wartości tworzących cywilizacje jaką poznaliśmy w cywilizacje co tu dużo ukrywać - w cywilizacje saranistyczną
  • Odpowiedz
  • 14
Jeżeli LGBT miało by możliwość brania ślubu facet z facetem i kobieta z kobietą. To Ty także mógłbyś to zrobić. Oni nie chcą tego dla siebie na wyłączność. Poza tym to co mówisz to też nie do końca tak. Bo jeżeli facet bierze slub z kobietą, to gdy później jedna z tych osób chce rozpocząć korektę płci to musi najpierw wziąć rozwód.
  • Odpowiedz
@30062018 ale środowiska LGBT walczą o możliwość zawarcia małżeństw kobieta-kobieta i mężczyzna-mężczyzna dla wszystkich niezależnie od orientacji, więc to osoby heteroseksualne będą głównym beneficjentem tych zmian, gdyż jest ich najwięcej w społeczeństwie i najczęściej będą mogli zakładać takie małżeństwa. Powinieneś zatem uszanować to, że LGBT walczą głównie o prawa takich jak Ty (jeśli jesteś hetero), walczą, żebyś miał więcej możliwości.
  • Odpowiedz
Powinieneś zatem uszanować to, że LGBT walczą głównie o prawa takich jak Ty (jeśli jesteś hetero), walczą, żebyś miał więcej możliwości.

@puolalainen: A co jeśli ja i większość hetero nie chcę mieć tych możliwości? Obejdzie się.
  • Odpowiedz
  • 4
@puolalainen: Ale świat to nie jest koncert życzeń, że ktoś sobie czegoś chce. Ja bym chciał miliona na koncie, mój sąsiad ślubu z siostrą, jego kolega ślubu z psem, a ktoś inny z rowerem.
Każdy z nas ma równe prawo do zawarcia ślubu małżeńskiego z osoba odmiennej płci. Nie jest to nakaz. Nie ma tez zakazu brania ślubu osób homo, trans, czy innych. Maja takie samo prawo jak ja czy
  • Odpowiedz
@30062018: Równe prawo!=sprawiedliwe.
To coś jakbys chciał być katolikiem w krajach muzułmańskich. Nie mógłbyś, ale mógłbyś jak każdy inny czcić Allaha, więc nie jesteś dyskryminowany i masz takie same prawa.
  • Odpowiedz