Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@NPC_358034: Wiesz co, nie używałem szybkowaru, ale z tego co słyszałem i próbowałem (raz w życiu u znajomego) to w kontekście smaku jest tak jakby, bardziej prosty i mniej wyczuwalna głębia tego smaku, wiesz chyba mniej więcej o co chodzi

A co do tekstury, mięso potrafi być bardzo twarde. A w wolnowarze się rozpływa w ustach

Zależnie od potraw, wiadomo, ale główna różnice w gotowaniu robi czas ( ͡° ͜
A co do tekstury, mięso potrafi być bardzo twarde. A w wolnowarze się rozpływa w ustach


@Reezu: Chyba jak gotujesz 5 minut, często robię w szybkowarze i trzeba uważać żeby za długo nie gotować bo potrafi się rozpadać, zwłaszcza jakiś gulasz w mniejszych kawałkach. Smak też jest dobrze wyczuwalny, w szybkowarze wszystko przechodzi przyprawami bo działa ciśnienie i mało płynu ucieka.
@NPC_358034:
@NPC_358034: zamiast inwestować w kolejne garnki to polecam mój sposób na wieprzowinę. Taki kawałek 1,5 do 2 kg to robię tak:
1. Marnuje w solance dobę, potem po wyjęciu z lodówki jak nabierze temp. to smaruje przyprawami (jak kto lubi).
2. Przekrawam 2 cebule na pół i kładę na spód jednej części naczynia żaroodpornego. Na tym układam karkówkę i podlewam to ciemnym piwkiem.
4. Do nagrzanego piekarnika wkładam (ciągłe odkryte) naczynie