Wpis z mikrobloga

@JAI2L9LAD: to moze urzedy i dzieci tez niech pracuja w niedziele? Nie rozumiem tej obludy podludzi, kiedyś też chciałem mieć wolnre poniedziałki albo wtorki zamiast niedzieli. ale wtedy mało rozumiałem jeszcze i byłem lewakiem. A moi rodzice nie pracowali, ale kazdy dzień spedzony z nimi byl dla mnie najwazniejszy w zyciu i jakos na pewno mnie uksztaltowal. Dzis nie zyja
  • Odpowiedz
I zmienili zdanie. No i?

@JAI2L9LAD: No i są kukizami. Ten zakaz tylko terroryzuje ludzi, nakręca biznes kościołów i tworzy monopol uprzywilejowanym placówką jak stacje paliw w tym pańtwowemu Orlenowi. Po tej właśnie stronie stanęła Lewica i Konfa.
  • Odpowiedz
@JAI2L9LAD: Bo dużą część neuropy (jak i część lewicy, niestety) jebią prawa pracownika, związki zawodowe i kwestie gospodarcze. Liczy się to, żeby **** i móc się pokazać z gejem i udawać osobę progresywną a jeżeli chodzi o gospodarkę to neoliberalizm.
A jak zobaczysz skąd ci "lewicowcy" mają pieniądze to się zaraz okaże, że połowa wynajmuje mieszkania.
  • Odpowiedz
@Neubert: Ale napisali, że chcą dwóch wolnych.
Dlaczego więc uważasz, że w wyborze "wszystkie wolne dla wszystkich" vs "wszystkie wolne dla niektórych a dla niektórych żadne" mieliby głosować za opcją drugą?
  • Odpowiedz