Tytuł: Ostatnie królestwo Autor: Bernard Cornwell Gatunek: powieść historyczna ISBN: 9788375154955 Tłumacz: Amanda Bełdowska Wydawnictwo: Otwarte Liczba stron: 488 Forma książki: książka Ocena: ★★★★★★★★★★
Jest to moją czwarta książka przeczytana tego autora (wcześniej trylogia arturiańska) i jestem zachwycony.
Jest to przepiękny początek długiej sagi o Uhtredzie z Bebbanburga i powstawaniu Anglii. Przez książkę się po prostu płynie, w ogóle nie czuję, że przeczytałem prawie 500 stron. Ani na moment nie byłem znużony. Idealna rozrywka, a wszystko dopełnia nota historyczna od autora.
Średnia ocena z Wykopu: ★★★★★★★★★★ (10.0 / 10) (1 recenzji) Następne podsumowanie tagu: 2021-12-01 12:00 tag z historią podsumowań » Kategoria książki: kryminał, sensacja i thriller Liczba stron książki:
@ali3en: ok, kumam. Też tak zrobiłem. Z tego co teraz czytałem to nie będzie więcej tomów wojny wikingów, nawet Cornwell takiego wywiadu udzielił. W tym roku wydał Sharpe's Assassin.
@krzysiek34011: to jest indiwidualna sprawa. W ostatnim królestwie nie ma takiej strony z imionami bohaterów oraz miejsc, za to jest mapka. Czasami jak czytałem trylogię arturiańska to czasami zerkałem do imion, ale mi to nie przeszkadzało. Z drugiej strony sobie wyrabiasz mocno pamięć.
Tytuł: Ostatnie królestwo
Autor: Bernard Cornwell
Gatunek: powieść historyczna
ISBN: 9788375154955
Tłumacz: Amanda Bełdowska
Wydawnictwo: Otwarte
Liczba stron: 488
Forma książki: książka
Ocena: ★★★★★★★★★★
Jest to moją czwarta książka przeczytana tego autora (wcześniej trylogia arturiańska) i jestem zachwycony.
Jest to przepiękny początek długiej sagi o Uhtredzie z Bebbanburga i powstawaniu Anglii. Przez książkę się po prostu płynie, w ogóle nie czuję, że przeczytałem prawie 500 stron. Ani na moment nie byłem znużony. Idealna rozrywka, a wszystko dopełnia nota historyczna od autora.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #bookmeter #czytajzwykopem #ksiazki
źródło: comment_1636922420ZhtNb2wGVY6lqT73gbQlV0.jpg
PobierzŚrednia ocena z Wykopu: ★★★★★★★★★★ (10.0 / 10) (1 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2021-12-01 12:00 tag z historią podsumowań »
Kategoria książki: kryminał, sensacja i thriller
Liczba stron książki: