Aktywne Wpisy
drogadonikad +32
Mefedronka +65
Budyń z marchewką
Składniki na oko :)))
- dwie marchewki (jedna potężna, druga mniejsza)
- malutka pietrunia
- dwie szklanki mleka i pół szklanki mleka na potem
- dwie łyżki mąki ziemniaczanej
1. Sobie pokroisz wszystko ładnie w kostkę i wrzucisz do mleka. Ja nie mam garnka, więc gotuję na patelni.
2. Gotujesz tak te warzywa w mleku, do miękkości, co jakiś czas zaglądasz, bo nie masz co robić.
3. Potem sobie
Składniki na oko :)))
- dwie marchewki (jedna potężna, druga mniejsza)
- malutka pietrunia
- dwie szklanki mleka i pół szklanki mleka na potem
- dwie łyżki mąki ziemniaczanej
1. Sobie pokroisz wszystko ładnie w kostkę i wrzucisz do mleka. Ja nie mam garnka, więc gotuję na patelni.
2. Gotujesz tak te warzywa w mleku, do miękkości, co jakiś czas zaglądasz, bo nie masz co robić.
3. Potem sobie
Skladniki podzielone byly rowno na dwa male bigosy, jeden robiony byl w #szybkowar a drugi w #wolnowar i oto wynik:
Szybkowar:
Plusy:
+ Czas gotowania to 1.5h
+ Podczas gotowania garnek szczelnie jest zamkniety i dom nieprzechodzi zapachem kapusty
Minusy:
- Podczas gotowania woda nie ma jak odparowac, wiec bigos wychodzi dosc wodnisty
Wolnowar:
Plusy:
+ Bigos puscil malo wody
Minusy:
- Czas gotowania 8h
- Zapach kapusty w calym domu przez kilka dni
Oba bigosy wyszly smaczne, Moim faworytem byla metoda wolnego gotowania i jestem zaskoczony ze bigos z szybkowaru bardziej mi smakuje. Odrazu po ugotowaniu jest taki jaki powinien, znaczy sie smakuje jak dobry bigos trzeciego dnia. Natomiast bigos z wolnowaru jest dobry, ale tak jakby jeszcze wszystkie smaki sie nie do konca polaczyly. bedzie lepszy po kilkurazowym odgrzaniu.
Pierwsze zdjecie to bigos z szybkowaru.
#gotujzwykopem #jedzzwykopem i spam na #uk :)
Moj tag #nietylkomielonka
Narobiłeś mi smaka (ʘ‿ʘ) W zalewie obecnych postów z Testami, Kwarantannami tranzytami czy zarobkami w Belfast, to bardzo lubię Twoje kulinarne wpisy ( ͡º ͜ʖ͡º) W sumie chyba kiedyś to wspominałem