Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 74
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
Naprawdę bardzo dobre opracowanie. Nie mam jak tego zweryfikować po prostu z braku odpowiedniej wiedzy, ale jest podobne do wniosków jakie sam wyciągałem na podstawie tego co wiem. Świetnie napisane i mam nadzieję, że prawdziwe. Rosja upadnie i sobie głupi ryj rozwali ( )
  • Odpowiedz
Fajnie napisane i przydatne przemyślenia. Jednak moim zdanie czasy współczesne i historyczne różnią się w wielu aspektach. Różnice wynikają z obecnie bardzo szybkiego obiegu i dostępności informacji. Ogólnie szybkiego postępu w tym względzie. 1) władza-na poziomie mocarstwa nie jest już jednoosobowa ( w to na pewno nie uwierzę); mit-kiedyś wykorzystywano istniejące, teraz się je tworzy na określone potrzeby.
  • Odpowiedz
Jeśli jednak przegrałeś po brutalnej i krwawej walce, twój mit jest żywy. Pamięć o ostatniej bitwie będzie żyła przez wieki. Ukształtuje mitologiczną przestrzeń, w której będą żyć twoi potomkowie i przy pierwszej nadarzającej się okazji spróbują odzyskać niepodległość.

@dessy: kurde, czyli martyrologia, i przegrane powstania w PL są nam potrzebne? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
Był jeszcze jeden problem. Shojgu jest etnicznym Tuwańczykiem. W takim kraju jak Rosja członek mniejszości narodowej nie może zostać najwyższym przywódcą. Ludzie nie postrzegają go jako etnicznego Rosjanina (zobaczcie jego pałac [obrazek!]), co oznacza, że nie jest on niebezpieczny dla przywódcy i można mu spokojnie powierzyć armię.

@dessy: Trochę nie rozumiem tego akapitu (głównie przez składnię) - Nie jest postrzegany jako rosjanin, więc można mu powierzyć armię?
  • Odpowiedz
@gedzior84: tak z tego wynika. awans mu nie grozi, więc nie ma ambicji, żeby wygryźć Putina, w związku z czym ten nie boi się trzymać go na stanowisku, tak to rozumiem
  • Odpowiedz