Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

aby kosztem osłabienia tonącej wartości złotówki podnieść wartość obcej waluty.

@Teec: xD przecież te kwoty jakie mają ci uchodź to grosze które nawet nie wpłyną na kurs.
  • Odpowiedz
O widzisz. To mam nadzieję, że rząd szybko mu odpowie: że chyba upadł na głowę.

@mango2018: jednak on dostał tę posadę pewnie ich głosami, Ukraińcy to nie są obywatele Polski przy okazji, a więc nie jego kompetencje
  • Odpowiedz
Ukraińcy to nie są obywatele Polski przy okazji, a więc nie jego kompetencje

@Kaczypawlak: Dokładnie, a ratowanie hrywny kosztem złotego w tym momencie, to totalny absurd.
Jeszcze przy takim kursie złotego jak dziś.
  • Odpowiedz
@Zuben: Ja też mam niewiele złotówek, niech mi zróbią interwencyjny skup za dolary po kursie sprzed wojny

To jest dramat z Wami, w ogóle nie myślicie i wszystko próbujecie racjonalizować ale budżet nie jest z gumy, tak jak nasze oszczędności, bo to kosztem naszych oszczędności bawimy się na bogato.
Rzygać się chce

2 mln dodatkowych obywateli? Żaden problem,
  • Odpowiedz
To jest dramat z Wami, w ogóle nie myślicie i wszystko próbujecie racjonalizować ale budżet nie jest z gumy, tak jak nasze oszczędności, bo to kosztem naszych oszczędności bawimy się na bogato.

@krabczy: Ale jaki budżet te przewalutowania to jakie kilkaset milionów złotych to nawet ułamek rezerw NBP nie jest. Problem z hrywną jest że prawie nikt jej nie chce kupić bo nikt jej nie kupuje żadne fundusze ani banki w
  • Odpowiedz
@Zuben: Kilkaset milionów to zysk nbp który ma trafić do budżetu, nie wiedziałem że nbp to ngo
Nikt nie chce kupić, dlatego my mamy zafundować? Ja mam stare ps4, nikt go nie chce ode mnie kupić. Może weźmiesz kupisz?

Ale nie zostaną, i nie powinni bo to uchodźcy wojenni a nie ekonomiczni ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Pracy nie brakowało. Brakowało pracowników (w domyśle - tych co chcą pracować - bo takich co to "pracy dla nich nie ma" było na pęczki)

@hifiglator: To czemu według danych gus wolnych miejsc było 140k tysięcy co w przeliczeniu na mieszkańca jest jednym z najniższych wyników w Europie?

Kilkaset milionów to zysk nbp który ma trafić do budżetu, nie wiedziałem że nbp to ngo

@krabczy: Proponuje dowiedzieć się
  • Odpowiedz
Pisałem o tym wcześniej przy okazji objęcia ukraińców darmowym ubezpieczeniem zdrowotnym

@Teec: Ale to przysługuje każdemu cudzoziemcowi objętym taka lub inna ochroną.

Ukraińcy to nie są obywatele Polski przy okazji, a więc nie jego kompetencje

@Kaczypawlak: Jego kompetencje nie są ograniczone do Polaków. Sprawdź ustawę.
  • Odpowiedz