Wpis z mikrobloga

  • 1
@gorillaz: Akurat robiłem sos do żeberek - wyszło super. Trochę trudno opisać jak smaku, bardzo mało przypomina zwykły czosnek ale jednak troszkę. Tylko umami +1000 i słodycz +1000.
  • Odpowiedz
  • 1
@lunga: Szczerze mówiąc nie wiem, myślę że tak jak wszystko zyskuje na czasie, do pewnego stopnia. Część ząbków była brązowa, a powinna być czarna, więc będę trzymał dalej. Zaleca się trzymać 6-8 tygodni, a że mam 40 główek to sobie testuję już na tym etapie.
  • Odpowiedz
@Darknov: spoko, nie ma nic złego w odkopywaniu tematów.

Nie próbowałem tej metody. Brzmi ciekawe, chociaż wydaje mi się że 75 C to bardzo wysoka temperatura. Zwłaszcza że to jest w wodzie. A woda o wiele efektywniej przenosi energię niż powietrze.

Na razie mam zapas czarnego czosnku na przynajmniej rok, ale daj znać gdybyś robił :)
  • Odpowiedz