@314the w Chinach jest bardzo niewiele kantorów (głównie na granicy). Tutaj pieniądze wymienia się w bankach. W załączniku zrzut ekranu z aplikacji bankowej.
@rhqq na baidu piszą, że się da bez problemu, w aplikacji banku też mogę wejść na ekran wymiany RUB. Ale osobiście nie próbowałem i nie planuję kupować ani sprzedawać rubli.
@matiwoj11: w sumie ciekawe, bo to by znaczyło, że chinczycy uznają ustalony kurs rubla i... no cóż. to znaczy, że faktycznie sankcje guzik dają. przynajmniej do tej pory
@rhqq 建设银行 China Construction Bank też ma rubla. Kurs USD/RUB jest taki: 88 kupno, 79 sprzedaż (z perspektywy klienta, czyli odwrotnie niż na zachodzie podają).
Ustawiłem wykres dzienny to się zmieściły akurat 2 kluczowe miesiące. I też w teorii mogę przeklikać do okienka transakcji, ale nie mam pewności, czy przejdzie
Nigdy nie rozumiałem w szkole takich osób, po co i dlaczego. W sumie się zawsze zastanawiałem czy to dobrowolna decyzja dziecka, czy po prostu p------i rodzice #szkola #edukacja
źródło: comment_1649849464u8c9ScyNcyRAoBTmTs3bIJ.jpg
PobierzUstawiłem wykres dzienny to się zmieściły akurat 2 kluczowe miesiące. I też w teorii mogę przeklikać do okienka transakcji, ale nie mam pewności, czy przejdzie
źródło: comment_1649860813Q5ooKzB8MQVmYeWnk1FgoQ.jpg
Pobierz