@dobre_ziajty: Na 4 kulki: mąka 666g (tutaj akurat polselli vivace z W290) woda (zimna): 433g sól: 22g drożdże: 0,4g (dla temperatury mniej więcej 24).
Po wyrobieniu zostawiam blok na ~10h w temperaturze otoczenia, potem wkładam do lodówki na jakieś 8-9h lub dłużej (zależy jak akurat wracam do domu po południu). Zostawiam na 1h i robię kulki. Odstawiam je na 1h żeby trochę nabrały kształtu. To wszystko znowu do lodówki na 24
#pizza
Na 4 kulki:
mąka 666g (tutaj akurat polselli vivace z W290)
woda (zimna): 433g
sól: 22g
drożdże: 0,4g (dla temperatury mniej więcej 24).
Po wyrobieniu zostawiam blok na ~10h w temperaturze otoczenia, potem wkładam do lodówki na jakieś 8-9h lub dłużej (zależy jak akurat wracam do domu po południu). Zostawiam na 1h i robię kulki. Odstawiam je na 1h żeby trochę nabrały kształtu.
To wszystko znowu do lodówki na 24
https://maestrodellapizza.pl/product/pojemnik-basic-line-400x300x70/ + https://maestrodellapizza.pl/product/pokrywa-luzna-basic-line-400x300-mm/ i nie ma prawa wyschnąć
@rafal366:
Jaki masz piekarnik? Normalne piekarniki mają max 250/275...
@rafal366: kruci, jak to odmierzyć, wagą dilerską?