Wpis z mikrobloga

nsfw
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@heterodewiant44: bo zostałeś wychowany w poczuciu wstydu do ciała. nie wszyscy są tak wychowani i wychowują swoje dzieci. szanuję że ktoś tak robi bo nie ma w tym niczego złego, wiedzieć jak funkcjonuje całe życie wokół nas.
  • Odpowiedz
  • 19
@ShpxLbh niektórych rzeczy nie trzeba pokazywać. Jeśli chce nauczyć moje dzieci obsługi nocnika to powinien zabierać je ze sobą do łazienki i pokazywać jak kał opuszcza mój odbyt? No nie, są pewne granice dobrego smaku.
  • Odpowiedz
Czy to oby nie za dużo aby obarczać tym umysł tak małego dziecka? Przeciez ta dziewczynka zapamięta ten widok do końca życia, zakoduje zwiazane z tym emocje i zagnieździ w swej podświadomości lęk przed posiadaniem dzieci. Miało być nowocześnie i postępowo, a jest trauma do końca życia.

@heterodewiant44: W sumie w------e w to czy to prawda czy to nie prawda. Problem mam z tym, że wszystko w twoim opisie a
  • Odpowiedz
  • 2
@Anty_Chryst niekoniecznie, przed porodem podaje się kobietom środek na wypróżnienie jeszcze w pokoju, aby pozniej nie zrobiły kupki w trakcie parcia już na sali porodowej, worek owodniowy pęka jeszcze zazwyczaj w domu i nie pamiętam aby miał jakiś kolor, to chyba jakaś mętna ciecz. W trakcie akcji może pojawić się trochę krwi, łożysko wydostaje się później.
  • Odpowiedz
Typowa narracja strachu bijąca od konserwatystów, którzy boją się wszystkiego co nie jest im znane.

@Kryspin013: aha, gdyby taki poród z udziałem dzieci był katolickim zwyczajem, tobyście jęczeli, że to barbarzyński i okrutny zwyczaj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kryspin013: aha, gdyby taki poród z udziałem dzieci był katolickim zwyczajem, tobyście jęczeli, że to barbarzyński i okrutny zwyczaj ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Ponury_Dewiant: nie, ale dobry fikołek. Próbuj dalej.

PS, mam dziwne wrażenie, że wcale nie jesteś różowym paskiem
  • Odpowiedz
@heterodewiant44: po jednej fotce już wszystko wiesz xd Zakładam, że rodzice przygotowywali ja wcześniej, a poród domowy, w tym poród w wodzie może być spokojnym i intymnym przeżyciem, zawłaszcza dla kobiety, która nie rodzi pierwszy raz. To nie musi wyglądać tak jak w szpitalu, gdzie rodzenie jest stricte zmedykalizowane, kobieta doświadcza dużo bólu, choćby rodząc na leżąco. Imo, kwestia przygotowania, więzi, stworzonego nastroju. To ze ty sobie tego nie wyobrażasz,
  • Odpowiedz
@heterodewiant44: dla ciebie był to szok, bo tak to interpretowales, wiec byłeś zaszkowany. Dziecko będzie bardziej zaciekawione, jeśli stworzy się mu do tego warunki, zapewni bezpieczenstwo. Rodzice mogą go w tym wspierać. Poród domowy może być spokojny, czuły, emocjonalny, tym bardziej że kobieta rodzi już kolejny raz, wie co się dzieje z jej ciałem, poród postępuje szybciej u wielorodki. To nie musi być wrzask, krew, strach, jak często w szpitalu
  • Odpowiedz
@heterodewiant44: ale Ty w ogóle masz jakieś podstawy, np. kierunkowe wykształcenie z zakresu psychologii lub psychaitrii dziecięcej, które upowazniałoby Cię to orzekania ex cathedra co będzie, a co nie będzie traumą dla małego dziecka? Bo coś czuję, że nie masz, tylko sobie chłopski rozumek odpaliłeś.
  • Odpowiedz