Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +152
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Idę na grzibki, nie znam się na tym to nigdy nie chodziłem, no za dzieciaka z wujkiem takim co się znal.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.

Zebrałam się w tym roku i planuję zrobić pachnące kalendarze adwentowe
Proponuję zestaw 22 zapachów po 3ml każdy + 2 świeczki zapachowe Yankee Candle (49g samplery)
Wszystko zapakowane w ładne, świąteczne woreczki z numerkami przypinane klamerkami do sznurka (zdjęcie na życzenie;))
Zapachy planuję po średnio 3zł/ml, częściowo z listy, częściowo nie. Można podać preferencje ale ostateczny wybór należałby do mnie.
Dekanciki mogłyby być podpisane nazwą lub numerkiem - do wyboru (namiastka wąchania w ciemno :))
Cena takiego zestawu - 350zł z wysyłką.
Zbieram chętnych mam miejsce na 4 takie zestawy.
Możemy się oczywiście dogadać na pojemność 5ml, więcej świeczek albo same dekanty - ale tu już musiałabym indywidualnie policzyć. ;)
Także taka trochę #rozbiorka :)
źródło: comment_1667139762qxkn8aG6CCOOTfr8bOZqUU.jpg
PobierzZostało ostatnie miejsce;)
Ewentualnie jeśli będzie więcej chętnych to będziemy rozmawiać;)
Jeśli nikt się nie wykruszy to definitywny koniec :))