Wpis z mikrobloga

@MMARS: Duża pierś z kurczaka :)

JAK ZROBIŁAŚ TEN SZPINAK?


@bakt3ria: Miałam mrożony w liściach, posoliłam, wsadziłam do garnka i poczekałam aż się lekko podgotuje.
W małym garnku rozpuściłam masło, dodałam 2 łyżki mąki, cały czas mieszałam trzepaczką, dolewałam po trochu mleka, do czasu aż sos nie był gęsty ale lejący się.
Przełożyłam go do garnka ze szpinakiem, dodałam 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, popieprzyłam i gotowe.
Polecam taki
  • Odpowiedz
@panopel: Nie. Jajko, mąka, mleko. Powinno być gęste. Sama nie preferuję ale niebieski to uwielbia.

@BlackSlip: Tak, mało, trochę mleka i już. Czasami daję śmietanę ale wtedy bez masła i mleka, jak wolisz mniej tłusto to trochę mleka wystarczy.
  • Odpowiedz