Aktywne Wpisy
Limeade +302
Dla wszystkich co radzą iść pracować na fizola, kłaść płytki, robić hydraulikę, albo zostać złotą rączkę. Wy chyba nigdy nie robiliście w pracy fizycznej. Praca fizola nie jest lekka. 8 lat przepracowałem na budowie, w zimie zimno, w lato gorąco, przez resztę roku leje deszcz i wieje wiatr. Robota w brudzie, kurzu, syfie i ubóstwie. Bez ogrzewania, bez dachu nad głową, albo bez okien. Towarzystwo nieciekawe, często starzy alkoholicy albo jakieś ćpuny
Grizzzly +10
Mój eks ruchał godzinę albo i dłużej. Był wyjątkowy, czy wielu facetów tak ma?
#zwiazki #seks #podrywajzwykopem
#zwiazki #seks #podrywajzwykopem
kupiłem mieszkanie z rynku wtórnego, którego właścicielem stanę się 1lipca i właśnie wtedy chciałbym wejść z remontem.
Na start kuchnia, łazienka i toaleta. Chciałbym prosić Was o ocenę mojego planu i o ewentualny komentarz co mógłbym zrobić inaczej.
1. Własnoręcznie kucie płytek w trzech wyżej wymienionych pomieszczeniach.
2. Zatrudnienie hydraulika do łazienek, do poprawy instalacji.
3. Zatrudnienie gazownika do przeniesienia rury z gazem w kuchni.
4. Zatrudnienie elektryka do porobienia gniazdek i dodatkowych punktów świetlnych.
- wszystkich trzech specjalistów zatrudnić mniej więcej w tym samym okresie, może bardzo by sobie nie przeszkadzali.
5. Następnie zatrudnić glazurnika do poukładania płytek w łazience i kuchni
- tutaj się zastanawiam czy nie lepiej zatrudnić te samą osobę do kucia płytek, żeby jeden z drugim nie marudził, że coś do dupy i nierówno. Klejenie płytek na płytki odpada.
6. Stolarza mam już umówionego i omawiamy projekt kuchni. Ten już na sam koniec kuchni.
Teraz słucham Waszych rad. Co powiedzieć specjalistom by zrobili, czego potem bym żałował, że nie mam? Co zrobić samemu? Jakieś protipy
#chwalesie #remontujzwykopem #remont
Są szerszokie i wąskie, ja nie mam najszerszej bo było by nie symetrycznie z szafkami
AEG SLIM-FIT IKE74471IB
@niegwynebleid: Pytanie czy lubisz i chcesz gotować czy ma to jedynie wyglądać.
Jeśli to pierwsze to nie ma nic lepszego od gazu gdzie masz kontrolę nad temperaturą.
Wszystkie, profesjonalne kuchnie czy bogate domy mają nawet po dwa zestawy palników gazowych.
Jedynie, piekarnik elektryczny z termoobiegiem wygrywa ze starym, gazowym
Na pewno gaz ma kilka pozytywów (aczkolwiek kontrola nad płomieniem jest chyba sprzed 20 lat - indukcję dają kontrolę bez problemu, plus potrafią utrzymywać ciepło na niższym poziomie niż gaz).
Moc może być wyższa, w woku może lepiej. Pewnie kilka jeszcze się znajdzie w wątku sensownych argumentów.
Teraz znacznie mniej gotuje ale jak czasem muszę to #!$%@?ą te małe problemy indukcji.
W indukcji największym problemem przy gotowaniu jest ta #!$%@? cewka gdzie moc gotowania tak naprawdę oznacza czas jej działania oraz wymaga ona ciągłego kontaktu z naczyniem by w ogóle działać.
Dodać do tego trzeba wymóg specjalnych naczyń
Niby dlaczego?
argument ze specjalnymi garnkami odrzucam - problemu może były 20 lat temu.
Najwyrazniej rozwiązali problem z cewką, bo u mnie nie grzeje impulsami albo są one tak częste, że niezauważalne.
Brak działania po uniesieniu - no tu jest problem, szczególnie gdy wyłącza się ustawienie po sekundzie gdy ty akurat robisz naleśniki.
@Rachey: Co jest nie tak z białym sprzętem? Pytam za wczasu, bo za miesiąc odpalam remont kuchni i do blatu kamiennego mi pasuje płyta z białego szkła.
Mam tę i działa perfekcyjnie