Aktywne Wpisy

JoeGlodomor +90
Jak to jest, że wielu facetów tak się oburza na wybór Ciri jako protagonistki w nadchodzącym Wiedźminie, bo niby nie mogą się wczuć w postać żeńską. Ale za to bez problemu mogą się wczuć w legendarnego zabójcę potworów czy innych superbohaterów w grach, jak są tylko spoconymi grubasami grajacymi w gierki.
#gry
#gry
jacekparowka +24
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Czy zmienilibyscie w takiej sytuacji pracę, branża #it
TL;DR
- Robota teraz : Mam już skończony 26 r z, brak ulgi, na UOP 14k brutto, 5 lat w jednej firmie od interna, dorobienie się kierowania własnym solo obszarem i dobra perspektywa (podwyżka zaraz, ale na bank nie odda finansowo jak inna propozycja na B2B) i to dalej będzie UOP. Full remote, 3-5h w większości zajmuje mi praca, reszta mogę robić małe projekty dodatkowo czy ćwiczyć w domu, pełna dowolność i zaufanie nastawione na efekty
- Propozycja: 135 netto/h B2B (nie wiem czy to nie mało, ale to odpowiednik z 17k brutto, a tyle UOP mogę też tam mieć, może 18 by się udało)
Plus: dzięki zamianie na B2B, odloze rocznie z 50k licząc już urlop i małe l4 vs obecna pensja czy nawet uwzględniając mała podwyżkę
Minus - 60% z biura wymagane, więc tylko 7-8 dni z domu.
Minus - pod kimś, nie mam swojego obszaru, taki po prostu człowiek na stanowisku pod jakimś managosem
Generalnie żaden kolchoz, znajomi pracują też tam i sobie chwalą, więc to trochę strach przed tym, czy będzie tak luźno "w trakcie dnia pracy" jak tu
perspektywy/opis:
dojście tutaj od interna do stanowiska Service Delivery Managera i swój własny obszar, sam sobie ustalam zadania, inicjatywy, ogromna dowolność oprócz tego co wiadomo, jest konieczne.
Angażuje inne osoby do mini projektów, przedstawiam pomysły.
Przyszłość niedaleka jest ciekawa, bo za 1-2-3 lata jeśli będzie okazja mógłbym szykować się na przejęcie takiej roli, ale z architektami, innymi delivery managerami - (taki Head of Business)
Dostałem takie info od przełożonego, ponieważ poprosiłem o mocniejsze wyrównanie płacy, bo dowiodlem, że nadaje się na to obecne stanowisko i sam ciagne/daje rade trudny obszar ogarnąć. Podwyżkę też ma załatwić, ile to będzie nie wiem, papierem nie rzuciłem, ale to solidna firma (tylko ostatnie 2 lata z 11k do 14k były zasługa 2x podwyżek inflacyjnych i 1x 11%, a stanowisko zmieniałem już 2 razy żeby być to gdzie jestem, więc zupełnie nowe obowiązki i odpowiedzialność). Po rzuceniu papierem może propozycja będzie "lepsza" niż to na co czekam teraz. Opłacało mi się to wziąć jako obszar do CV, teraz czas na ruchy. Mam full remote i czasem pracuje 3-5h dziennie w rzeczywistości, dzięki czemu mogę robić inne projekty w tym czasie. Nikt nie ma problemu, jeśli nie ma Cię godzinę czy 2 w trakcie pracy, nie ma zbytnio dupogodzin tylko patrzenie na efekty. Wstawanie o 8:30 i od razu bycie w pracy to dla mnie potężny benefit i organizm świetnie działa.
- potencjalna oferta to koło kolo 17-18k brutto UOP, ale NAJWAŻNIEJSZE - mogę pójść tam na B2B, zawolalem koło 135 netto/h i się zgodzili (może spróbuję na 140 robić negocjacje)
Chyba ogromny minus i dlatego się zastanawiam - 60% trzeba być w biurze, więc tylko 7-8 dni zdalnej w miesiącu.
Idę w typowego korpo na pracownika do podobnych rzeczy, ale pod kimś z innymi rownymi sobie na tym samym stanowisku. (oczywiście i tam się mogę rozwinąć, bo to również świetna firma, tu już znam prezesa czy dyrektorów więc dlatego pewnie czuje się komfortowo w obecnej pracy).
Raczej nie wyrownaja mi do 17-18 brutto nawet gdybym przedstawił kontrooferte. Ale dalej to UOP, więc boli mnie 2 próg podatkowy.
Różnica to pójście w B2B, zarabianie dzięki temu z najbidniej 50k na rękę po odlozeniu na urlop i małe l4 więcej.
Chyba wizja zostania tutaj to kwestia bezpiecznej posadki, bo tam też może się okazać, że robota to realnie 5h dziennie tylko, że w większość w biurze.
Co uważacie?
#pracbaza #praca #pracazdalna #programista15k #programista10k #programista20k
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Zostawać na UOP i ciepła posadka z jakąś perspektywą czy iść na B2B do nowej?
@programista15cm tutaj znam to środowisko do którego idę, nawet kilka osób personalnie, więc może jeśli 140 dadzą to i tak pójdę tam. Zastanawiam sie,
───