Kabanosy z koniny przyszły (niby 97% mięsa końskiego). Jak w smaku? W sumie nic specjalnego. xD Ot kabanos. Smaczny, nie uwędzony jakoś mocno, dobrze doprawiony. Chyba coś pomiędzy wołowiną, a wieprzowiną. Z dziczyzny wydaje mi się, że lepsze wychodzą.
Dziwne uczucie też w głowie siedzi bo jednak nie jest to popularne mięso u nas. Przy okazji tego naszła mnie myśl, że skoro nie hoduje się u nas koni na ubój to raczej zwierzęta sprzedawane na rzeź nie są, że tak powiem pierwszej jakości pewnie. Czyli de facto nie jest to mięso najwyższych lotów, ale za to kosztuje krocie. ( ͡°͜ʖ͡°)
@Krupier: Też o tym myślałem, raczej są to stare konie które już nie nadają się do pracy. Jednak niekoniecznie jakieś schorowane bo fundacje zbierają kasę na wykup i ponoć jeszcze długo żyją. Ja to traktuje jak ciekawostkę.
Dziwne uczucie też w głowie siedzi bo jednak nie jest to popularne mięso u nas. Przy okazji tego naszła mnie myśl, że skoro nie hoduje się u nas koni na ubój to raczej zwierzęta sprzedawane na rzeź nie są, że tak powiem pierwszej jakości pewnie. Czyli de facto nie jest to mięso najwyższych lotów, ale za to kosztuje krocie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wyprowadźcie mnie z błędu jeśli się mylę.
#gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem #mieso #jedzenie #foodporn #konie
Jutro przetestuje tę kaszankę. Nie doczytałem i myślałem, że to będzie jedno pęto, a to też pół kilo. xD