Aktywne Wpisy
ryszard-kulesza +295
#historia #iiwojnaswiatowa Tak patrze na tą "aferę" i jestem w szoku jako Ślązak, jak wielu ludzi nie wie, że setki tysięcy Polaków z ziem wcielonych do Rzeszy musiało służyć w Wehrmachcie. Wyzywają ich od kolaborantów albo popierdują coś o Żydach xD
Jest to efekt historycznego warszawocentryzmu. Cała historia okupacji nauczana przez pryzmat doświadczeń warszawki i generalnej guberni.
A przecież fakt, że z tych 375 tysięcy Polaków w Wehrmachcie
Jest to efekt historycznego warszawocentryzmu. Cała historia okupacji nauczana przez pryzmat doświadczeń warszawki i generalnej guberni.
A przecież fakt, że z tych 375 tysięcy Polaków w Wehrmachcie
źródło: wehrmacht
Pobierz
RebornAnimal +389
źródło: temp_file4459946952955362545
Pobierz

Spotkałem się wczoraj z moim kolegą, nie widzieliśmy się jakoś 4 miesiące. Trochę tam posiedzieliśmy w barze, pogadaliśmy o głupotach i pochwalił mi się, że ma dziewczynę. Tak z ciekawości zapytałem, jak ma na imię, skąd jest, ile ma lat itd. Powiedział, że ma 17 lat i powiem wam, że nie byłoby w tym nic dla mnie dziwnego, gdyby był trochę młodszy, a on ma 27 lat. Dziesięć lat różnicy w ich wieku, nie uważacie, że trochę dużo? Chłopak niby wielce zakochany, ale 17 letnia laska to przecież jeszcze dziecko. Waszym zdaniem ten ich związek ma sens przetrwać, czy to tylko takie chwilowe zauroczenie bardziej? #zwiazki #niebieskiepaski #pytanie #rozowepaski
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: młodzież, a już niezadługo dorosła
Ja uważam, że nie ma czego się czepiać. Młodsza to jednak ładniejsza raczej...
Przesadzasz :). Mam wyważone zdanie. Toż nie biegam za nastolatkami xd.
──────────────────