Aktywne Wpisy
Djuk94 +62
Dlaczego ostatnio tak wszyscy eksperci nawołują, że będzie wojna, podczas gdy Rosja ma jak na razie problem z zajmowaniem miast na Ukrainie? Widzę, że ten sam spektakl, co z ekspertami od AI, którzy rok temu nawoływali, że za pół roku, a może nawet w ciągu paru miesięcy czeka nas wielki przełom, świat nie do poznania! I ugasło. Nie sądzę, że wojna z Rosją nam grozi w tym dziesięcioleciu po tym, co pokazują
Helonzy +1
Mirki, pożalę się...
W ubiegłym roku z okazji rocznicy ślubu postanowiłem zorganizować wyjątkową niespodziankę dla mojej żony - romantyczną podróż do Paryża. Wydawało się to idealnym sposobem na ożywienie naszego związku i stworzenie niezapomnianych wspomnień. Gdy w końcu pokazałem jej bilety lotnicze, była zachwycona. Jednakże atmosfera radości szybko uległa zmianie, gdy dowiedziała się, że wybrałem opcję ekonomiczną, zamiast komfortowej klasy biznesowej. Niestety, próba oszczędności na biletach lotniczych skończyła się teraz koniecznością siedzenia
W ubiegłym roku z okazji rocznicy ślubu postanowiłem zorganizować wyjątkową niespodziankę dla mojej żony - romantyczną podróż do Paryża. Wydawało się to idealnym sposobem na ożywienie naszego związku i stworzenie niezapomnianych wspomnień. Gdy w końcu pokazałem jej bilety lotnicze, była zachwycona. Jednakże atmosfera radości szybko uległa zmianie, gdy dowiedziała się, że wybrałem opcję ekonomiczną, zamiast komfortowej klasy biznesowej. Niestety, próba oszczędności na biletach lotniczych skończyła się teraz koniecznością siedzenia
Jutro będę robił pierwszy raz w życiu steka sous vide, mam kilka pytań:
- doprawić solą i pieprzem przed włożenia do woreczka? Opcjonalnie gałązka rozmarynu i dwa ząbki czosnku?
- czy po wyciągnięciu z sous vide stek musi odpocząć, czy tylko wysuszyć i od raz można na patelnię?
- jaka będzie optymalna temperatura na medium rare? 53 styknie i później po minucie z każdej strony na patelni?
- czy po wyciągnięciu z patelni stek musi odpocząć?
- jakie polecacie dodatki poza frytkami?
- czy znacie jakieś dobre sosiwo typowo do steków?
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Pozdro!;)
Tak, nie dawaj tłuszczu do worka
Nie, wysuszyć i na patelnie. Przypominam, że za teflonową patelnie jest #!$%@? do dupy
Dodatki, gdybyś nie robił do tego frytek to fajny jest coleslaw albo inne chrupiące warzywa bo tej tekstury brakuje. Do tego może Bimi z sosem holenderskim.
Sos: Demi, woda