✨️ Obserwuj #mirkoanonim Takie mam przemyślenie, znacie przykłady przyjaźni damsko-męskich, w których to obie strony uważają się za atrakcyjne, ale nie są w związku, bo się traktują bardziej jak przyjaciele? Nie chcę mówić, że przyjaźń międzypłciowa nie może istnieć, ale ciężko mi w to uwierzyć. Często się słyszy jak dziewczyna mówi, że nie no, jesteś super chłopak, ale dla mnie to bardziej jak przyjaciel. To w końcu tak, jakbym sypiała z bratem hihi ( ͡°͜ʖ͡°)
I z drugiej strony, ktoś kiedyś doświadczył przełamania tej bariery przyjaźni? Czy scenariusz friends to lovers to tylko opium dla przegrywow? #zwiazki #relacje
Anonim (nie OP): Jestem atrakcyjną kobietą i moim najlepszym kumplem jest dobrze wyglądający facet. Już 6 lat się przyjaźnimy i nigdy nic więcej się nie zrodziło bo nic nas nie przyciąga do siebie fizycznie. O ile pod kątem charakteru, osobowości, poczucia humoru i poglądów to jest świetny, odpowiada mi w 100%, to nigdy bym sie nie chciała z nim całować ani trzymać za rękę. Gadaliśmy o tym i on na to
@mirko_anonim: skoro jest tak świetnie to skąd pytanie o "przełamanie bariery"? Od sześciu lat traktujesz go jak brata, a teraz, jak już jesteś stara, to stwierdziłaś, że może jednak lepszy taki brat niż ci, których wybierałaś?
O ile jest sensownym facetem to nie będzie żadnego "przełamania".
Anonim (nie OP): @kosmita czy Ty się właśnie zesrałeś o to, że można mieć super relację damsko-męską bez włażenia do łóżka? I chyba pomyliłeś sobie autora postu z moim randomowym komentem bo ja nic nie wspominałam o przełamywaniu bariery. Stara też nie jestem, skąd ten pomysł nie wiem, ale obstawiam że coś Cię sfrustrowało i chciałeś dopiec ale nie pykło.
@mirko_anonim: Jest możliwe że dwie osoby uważają nawzajem, że są atrakcyjne fizycznie, ale się zaprzyjaźniły zamiast się spotykać. Może chodzić o niezgodność charakterów (czego innego oczekujesz od przyjaciół/ek, a czego innego od dziewczyny) lub planów życiowych (np. jedno chce mieć dzieci, a drugie nie).
Takie mam przemyślenie, znacie przykłady przyjaźni damsko-męskich, w których to obie strony uważają się za atrakcyjne, ale nie są w związku, bo się traktują bardziej jak przyjaciele?
Nie chcę mówić, że przyjaźń międzypłciowa nie może istnieć, ale ciężko mi w to uwierzyć. Często się słyszy jak dziewczyna mówi, że nie no, jesteś super chłopak, ale dla mnie to bardziej jak przyjaciel. To w końcu tak, jakbym sypiała z bratem hihi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I z drugiej strony, ktoś kiedyś doświadczył przełamania tej bariery przyjaźni? Czy scenariusz friends to lovers to tylko opium dla przegrywow?
#zwiazki #relacje
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: chcesz o tym opowiedzieć?
O ile jest sensownym facetem to nie będzie żadnego "przełamania".
──────────