Wpis z mikrobloga

@PodniebnyMurzyn: wygodniejsze. W piekarniku też zrobisz spoko pizze neapolitańską (classice) - jedyny mankament, że musisz grzać kamień z godzinę pod grillem. W piecyku kopułkowym jest wygodniej, bo temperatura robocza to jakieś 12 min i placucha możesz wrzucać.
Sam posiadam Spice Diavola pro 2 i polecam.

Jak coś pytajcie @Patrick_Rowerovsky @szermierczyk
Poniżej wrzucę swoje z diavoli
  • Odpowiedz
@szermierczyk: a więc tak, piece te mają tylko i wyłącznie sens jak osiągają te 450 stopni. Wtedy jest faktycznie różnica. Jeżeli osiągają 350, to efekt prawie taki sam osiągniesz w piekarniku. Najlepiej zaopatrzyć się w piec typy gozney roccbox lub odpowiednik Ooni. Jeżeli masz jakieś wątpliwości lub pytania to pisz (Pizzaiolo w Neapolitańskiej pizzeri).
  • Odpowiedz