Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim no i często te terapię to też kit jakich mało , znam kolesia którego terroryzuje laska w domu a psycholożka jej mówi że dobrze robi xD a dlatego że ona placi i lepiej powiedzieć to co pacjent chce usłyszeć a nie koniecznie to co powinien
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: dla mnie plec nie ma znaczenia, sam mam 24 lata, wiec najpewniej bym sie czul zapewne bedac pod opieka kogos kto ma powiedzmy 30-45 lat, czyli ogolnie starszych osob (z dziadami przed emerytura to tez juz inna gadka jest, no chyba, ze ktos jest naprawde otwartym umyslem i jeszcze rozumie dzisiejszy swiat to wtedy nie ma problemu), a ktos inny ma jeszcze inne preferencje i inne wymagania wobec terapii
  • Odpowiedz
@Linnior88: bo prawda jest taka, iz dobry terapeuta powinien miec jeszcze swojego terapeute, zeby wlasnie nie dochodzilo do takiej sytuacji, iz komus z czasem we lbie sie p----------o, a dalej ludziom bedzie mowic jak zyc
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Po prostu spermiarska natura przez Ciebie przemawia i tak bardzo pragniesz kontaktu z młodszą atrakcyjną dziewczyną, że za to płacisz. Na pewno fajnie i miło pogadać z taką dziewczyną na stopie koleżeńskiej, ale robisz to za pieniądze i tylko dlatego z Tobą rozmawia. Jak Ci to pomaga, to fajnie. Wiele się to nie różni od pójścia na diwę, gdzie pewnie też możesz sobie w taki koleżeński sposób pogadać i zaruchać
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 4
Anonim (nie OP): bo piszemy z tymi psycholoszkami na tinderze i jak jesteś spoko ziomkiem to ci powie wiele rzeczy o których nie chciałbyś wiedzieć jako pacjent ;) inaczej mówiąc trochę to nieprofesjonalne wyśmiewać pacjentów i przyznawać że wciskasz im kit za kasę a swoją pracę traktujesz jak sprzedawanie garnków

• Odpowiedz
@mirko_anonim: Dasz przyklad takiego pytania, ktory zrobił efekt "wow" prowokując cię jednocześnie do głębszej analizy jakiegoś problemu. Jeśli miałabym problem natury psychicznej poszłabym tylko do psychoterapeuty względnie psychiatry.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim

Anonim (nie OP): bo piszemy z tymi psycholoszkami na tinderze i jak jesteś spoko ziomkiem to ci powie wiele rzeczy o których nie chciałbyś wiedzieć jako pacjent ;) inaczej mówiąc trochę to nieprofesjonalne wyśmiewać pacjentów i przyznawać że wciskasz im kit za kasę a swoją pracę traktujesz jak sprzedawanie garnków

• Odpowiedz
@mirko_anonim może i są jakieś psycholożki z powołania ale te co ja znam (na żywo znam 3 ) z wykopu 2 i niektóre z nich to wzor tego jak powinna się zachowywać toksyczna laska
Oczywiście za pieniądze już gadka jest inna i przyznawanie często racji tam gdzie jej nie ma bo przecież jak powiesz coś pacjentowi na przeciw to już nie przyjdzie
Te terapie to często klepanie się po własnym ego
  • Odpowiedz
@mirko_anonim inna sprawa to że osoby które studiuja psychologię znają techniki manipulacyjne i wiedzą jak wytworzyć wokół siebie otoczkę cudownej wyrozumiałej osoby
Trochę tak jakbyś iluzjonistę nazywał magikiem i naprawdę wierzył że to czary
  • Odpowiedz
Moim zdaniem to niektórzy po tych terapiach to są jeszcze bardziej toksyczni niż przed bo ich utwierdzają w złych działaniach

Moim skromnym zdaniem jeśli ktoś sam nie ma dobrze w garze to nie powinien radzić innym

@Linnior88: ależ oczywiście - bo gro ludzi WIE CO POWINNO ZROBIĆ wie że nie może robić XYZ bo to szkodzi, wie że powinno YXZ

ale zawsze lepiej to przegadać, pomarudzić na wszystko i niech ktoś racje
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Odpowiadam

@Linnior88

no i często te terapię to też kit jakich mało , znam kolesia którego terroryzuje laska w domu a psycholożka jej mówi że dobrze robi xD a dlatego że ona placi i lepiej powiedzieć to co pacjent chce usłyszeć a nie koniecznie to co
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Dietetyq

Każdy kto chodź trochę rozmawiał na tematy relacyjne z kobietami wie, że szczególnie te młode zwyczajnie nie potrafią wczuć się w rolę faceta

Ale mnie nie interesują tematy relacyjne bo nie są dla mnie żadnym problemem. Kobiet znam wiele, związków tez kilka miałem. Nie to jest moim tematem rozmów z psycholożką, więc jej zdanie na tematy relacyjne mnie nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim poprostu mi się wydaje że ty już masz swoją tezę na ten temat i ty nie potrzebujesz innych opinii żeby spojrzeć na sprawę z drugiej strony tylko ty potrzebujesz żeby ktoś cię poklepał po ramieniu i powiedział "tak tak masz rację "
Ciężko dyskutowac z takim podejściem
Jednak chyba ci kiepsko ta psycholożka pomaga skoro nie nauczyła cię że trzeba być otwartym na inne opinie a nie jak u ciebie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ja ci powiem z WLASNEGO DOSWIADCZENIA że wiele z tych osób to zakompleksione pipska, pamiętam jak mając 16 lat chodziłam do psychologa i jak zauważyła że jestem bardziej kumata od niej to mnie próbowała poniżać na tej pseudo terapii i udowadniać mi że nie mam w niczym racji xD
Poprostu wyszły z niej zwykle babskie kompleksy, że ktoś mówi bardziej z sensem niż ona , już nie mówiąc że nie
  • Odpowiedz
Ale mnie nie interesują tematy relacyjne bo nie są dla mnie żadnym problemem. Kobiet znam wiele, związków tez kilka miałem. Nie to jest moim tematem rozmów z psycholożką, więc jej zdanie na tematy relacyjne mnie nie interesuje.

@mirko_anonim: No to po piszesz, że się wielce dziwisz czemu na Wykopie jest niechęć do kobiet-psycholożek jak właśnie najczęściej facetom tutaj jest polecana terapia właśnie ze względu na problemy z samooceną i z
  • Odpowiedz