Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Witam serdecznie.

Mam do zapłaty regres ubezpieczeniowy. Na protokole policyjnym jest w uszkodzeniach pojazdu klapa tylna. Jest dokumentacja zdjęciowa. Kilka wgięć i to wszystko. Firma żąda zwrot kosztów za całą klapę jednak szyba była cała, jest ona demontowana, podobnie jak wewnętrzne poszycie, lampa STOP, mechanizm wycieraczki.

Czy nie powinno być tak, że stara klapa powinna mi zostać zwrócona albo cena montażu nowej pomniejszona o części zamienne bo dla mnie to chyba ktoś się wzbogacił moim kosztem???

#prawo #motoryzacja #oc #samochody

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

bo dla mnie to chyba ktoś się wzbogacił moim kosztem???

@mirko_anonim: Wystarczyło nie uciekać z miejsca zdarzenia... Bo pewnie stąd regres? no chyba że jechałeś bez OC albo na %
  • Odpowiedz
@mirko_anonim gorzej jak cena demontażu tych elementów przekracza wartość części.

Trzeba było nie chlać/nie uciekać.

Płać i płacz. Na razie to przez ciebie ktoś ma problem, a nie "Twoim kosztem" coś robi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Byś napisał więcej, skąd ten regres? Ot tak się tego nie dostaje. Jak uciekłeś z miejsca zdarzenia albo inaczej narozrabiałeś to nikt nie będzie się bawił w drutowanie żebyś mniej zapłacił. Mi jak n------y małolat rozwalił z tyłu zderzak i lekko klapę to dostał 38 tys zł regresu, bo naprawa w aso. Pewnie dalej to spłaca.
  • Odpowiedz
@AnalLog: Mi jak kiedyś babka z premedytacja uciekła (zarysowała auto i poszła jak gdyby nigdy nic na zakupy a po powrocie stwierdziła że to nie ona i ona jedzie do domu - mimo że miała mój lakier na swoim aucie XD ) to też specjalnie na złość jak najdrożej naprawiałem żeby miała nauczkę i przy zgłaszaniu szkody zaznaczyłem że uciekła i policja jej szukała XD

J---ć prądem ludzi którzy zrobią
  • Odpowiedz