Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy znacie jakieś sposoby na unikanie podróży służbowych? Jestem programistą i mogę swoje obowiązki wykonywać zdalnie/z biura, jednak klient do którego zostałem wyleasingowany ciagle nalega na podróże w te i z powrotem, nie podoba mi się to, nie jestem jakimś wielkim typem podróżnika, zresztą co to za podróż w 1 miejsce i to samo miejsce, gdzie całe życie jednak muszę podporządkować pod te tripy. Znacie jakieś bardziej ambitne sposoby na uniknięcie tego poza zmianą firmy?
#korposwiat #programista15k #pracbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim zmiana projektu? Albo dogadanie konkretnie ile razy masz być w biurze czy cos.

Niestety ale wraca tendencja powrotów do biur przez firmy (ich polityke), albo samych klientów.

Wiec moze sie okazac ze nawet finalnie jak zmienisz projekt, to i tak trafi sie ze bedziesz musial jednak jezdzic do biura czy cos.
  • Odpowiedz
ale co ty sobie wyobrazasz? jestes pracownikiem lub pseudoprzedsiebiorca xD

mozesz sie zesrac dla menadzmentu, co sie wtedy moze stac:
1) dostaniesz kopa w dupe;
2) dostaniesz jeszcze gorsze zadania;
3) przerzuca cie do innego projektu / na kogos innego spadnie obowiazek jezdzenia do klienta;
  • Odpowiedz