Aktywne Wpisy
PepeSmutnyJest +44
Nie ma na świecie nic gorszego niż szlauf z dzieckiem który szuka faceta xD pokochasz jak swoje xD ciebie szmato, nawet matka własna nie kochała, to jak ma cie facet pokochać i jeszcze twojego bękarta xD kazdy facet który ma godność nie będzie wychowywał cudzego bachora. Szanujmy się panowie. #zwiazki #blackpill

danoneek +3
Rozdajo. Mix list - Bocian, Trex, Dino itp., kto pierwszy ten lepszy, pierwsze 10 osób pod wpisem dostanie losową listę.
#iptv
#iptv

A jak to nowe budownictwo albo dobrze ocieplony dom po wymianie okien z podłogowką to najlepiej nie brać niczego na paliwa stałe, a jak już koniecznie chcesz to koniecznie z buforem.
No i pellet to biomasa
Podajnik mam 500kg wiec jak się dobrze rozsypie paleta wchodzi na dwa razy
Po wypaleniu tony mam wiaderko popiołu, resztę kotła odkurzam - około godziny mi to zajmuje.
Palet zamawiam tylko olczyk.
W tą zimę kupiłem 4 palety z ostatniej jeszcze trochę zostało, dom 72m2
Ogólnie polecam bo działa praktycznie bez obsługowo
Na razie wchodzą w grę tylko opcje ekogroszek i pellet.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
Generalnie jak zamontujesz w tym domu cokolwiek na paliwo stałe bez bufora to będą różne problemy, wiem z doświadczenia. A ekogroszek to już zupełnie odpada bo będzie się to niemiłosiernie kisić, pellet ma tą zalete że kocioł może się wygasić i sam rozpalić, z ekogroszkiem będziesz miał ciągle problem.
Z pelletem nie miałem doświadczenia.
W 3 takich samych domach jak mój ludzie też chcieli groszek, jeden zamontował sobie gaz ze zbiornikiem zewnętrznym, bo nie ma jeszcze we wsi gazu ani kanalizy.
Piece Heiztechnik,
Zawsze spotykałem się z piecami w piwnicy, lub kotłowni, gdy piwnicy nie ma.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Komentarz usunięty przez autora
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰