#rowerowyrownik 299 832 + 155 = 299 987 Zrobiłem sobie 3 dniowa wycieczkę wzdłuż wybrzeża Holandi. Całość 272 km, 12:25h jazdy. Noclegi na kempingach z hamakiem. Bardzo przyjemnie jeździ się wśród wydm, momentami widząc morze obok i wiadomo jak to Holandia praktycznie cały czas ścieżki rowerowe. Pogoda różnorodna, wietrznie, deszczowo i ostatniego dnia słonecznie, aż się opaliłem spacerując 2h po plaży. Wracając obczajałem już ile zajmie zrobienie całego wybrzeża aż do Niemiec, a patrząc na tripa @ChlopoRobotnik2137 już w ogóle marzy mi się coś dłuższego ( ͡°͜ʖ͡°)
@ChlopoRobotnik2137: super sprawa, tylko do niego potrzebna jest podpinka żeby nie ciągnęło zimnem od dołu. Do tego śpiwór, tarp i wysypiasz się jak król. ( ͡°͜ʖ͡°) Ja mam jakiś z Amazona z moskitiera na suwak za około 30 Euro i super się sprawdza. A marzy mi się z Luksemburga przez Francję/Szwajcarię nad wybrzeże jechać, ale to z tydzień by zajęło lekko. O tej trasie
@Hfishman1 ale jak narazie od Wiednia , nie było ciężkiej trasy z podjazdami długimi . Raczej zjazd i szybki podjazd . Dziś był jeden ciężki . Ponoć jutro zaczynja sie ciężkie podjazdy ( niektórzy sugerują żeby pociągiem je ominąć , co ponoć tu jest możliwe ). Tam gdzie miałem rekord to lekkie nachylenie w górę , nieodczuwalne ,bardziej odległość zrobiła rekord nachylenia. Co do powerbanka to mam takiego co starcza mi
@ChlopoRobotnik2137: strzelam że to ten odcinek od tego miejsca. Podjazdy ponad 20%. Na Słowenii byłem w tym roku w Bovec i Kobarid i nad rzeką Soca. Pięknie tam jest, więc tym bardziej taka trasę rozważę za rok. Na ile dni ja rozbijasz. Przykładowo na koomot jest 6 dni podanych. PowerbAnka 27k ładujesz w godzinę? To musi być specjalny powerbank czy ładowarka po prostu mocna i każdego tak się naładuje?
@Hfishman1 No jutro się zacznie . Możliwe ze trzeba będzie prowadzić Potrzebna można ładowarka żeby szybko ładować ( i chyba kabel tez) . Nie mam planu, skoro śpię gdzie popadnie to jadę tyle ile mam sił/dnia
@ChlopoRobotnik2137: teraz widzę że ta trasa jest bardziej pod MTB i cięższe podjazdy. Swoją sam planowałeś czy masz jakiś ślad z koomot, bo widziałem twój komentarz że używasz go.
@ChlopoRobotnik2137: to co wyżej wkleiłem różni się, właśnie je bardzo dużo przewyższenia i ciężkich pojazdów. Tu mam oficjalna trasę która koomot dodał. W tamtej trasa przez Słowenię szła, a ty pewnie przez Włochy będziesz jechał
@Hfishman1 ja jadę za veloplanner . Tutaj są znaki wiec tez nimi można się posługiwać. Jutro zweryfikuje zycie czy pojadę ciuchcia czy na rowerze. Kusi jechać ale zobaczymy co na to moj rower. Nie lubię ciężkich podjazdów
Zrobiłem sobie 3 dniowa wycieczkę wzdłuż wybrzeża Holandi. Całość 272 km, 12:25h jazdy. Noclegi na kempingach z hamakiem. Bardzo przyjemnie jeździ się wśród wydm, momentami widząc morze obok i wiadomo jak to Holandia praktycznie cały czas ścieżki rowerowe. Pogoda różnorodna, wietrznie, deszczowo i ostatniego dnia słonecznie, aż się opaliłem spacerując 2h po plaży.
Wracając obczajałem już ile zajmie zrobienie całego wybrzeża aż do Niemiec, a patrząc na tripa @ChlopoRobotnik2137 już w ogóle marzy mi się coś dłuższego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: Screenshot_20250906_192644_edit_1359000770171798
Pobierzźródło: IMG_20250906_124102
Pobierzźródło: 20250907_183342-COLLAGE
PobierzJa mam jakiś z Amazona z moskitiera na suwak za około 30 Euro i super się sprawdza.
A marzy mi się z Luksemburga przez Francję/Szwajcarię nad wybrzeże jechać, ale to z tydzień by zajęło lekko. O tej trasie
Co do powerbanka to mam takiego co starcza mi
PowerbAnka 27k ładujesz w godzinę? To musi być specjalny powerbank czy ładowarka po prostu mocna i każdego tak się naładuje?
źródło: Screenshot_20250907_203514_de.komoot.android
PobierzPotrzebna można ładowarka żeby szybko ładować ( i chyba kabel tez) . Nie mam planu, skoro śpię gdzie popadnie to jadę tyle ile mam sił/dnia
źródło: Screenshot_20250907_210149_de.komoot.android
Pobierzźródło: Screenshot_20250907_210334_de.komoot.android
Pobierz