Słodzik Sukraloza może uszkadzać nasze DNA - czyli nie tylko Aspartam to problem
Nowe badania mówią, że Sukraloza (Splenda) może uszkadzać DNA. Dokładniej - produkty jego trawienia. I już dawki typowe dla jednej porcji napoju mogą budzić niepokój. Czy zostaje nam stewia/ksylitol/erytrol? Dane ze North Carolina State University. [ENG]
bialy100k z- #
- #
- #
- #
- 118
Komentarze (118)
najlepsze
Bóg mnie nie słyszy
Oko w trójkącie rzuca światłem po ulicy
Moralność milczy choć dobrze znam ją
Zatrute pokolenie zbiera ziarno Monsanto
słabi, małostkowi, uzależnieni
zwykłe ćpuny
od kiedy odrzuciłem węglowodany to jakość mojego życia i zdrowia wystrzeliła w kosmos.
nigdy więcej nie wrócę do tego gówna i kłamstwa którym nas karmią od dziecka
Bo nie sadze zeby ktos wychowany przez normalna rodzine tak odpisywal innym nieznajomym.
Pytanie: Po co zastępować cukier słodzikiem nie mając cukrzycy? To jak papierosy zastąpić e-papierosem....